Dag van de Bouw 2024: Nieuw Gemeentehuis in De Steeg Opent Deuren voor Bezoekers

DE STEEG/RHEDEN – Op zaterdag 8 juni 2024 opende aannemer Van Wijnen de bouwlocatie van het nieuwe gemeentehuis aan de Hoofdstraat 3 in De Steeg voor het publiek tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw. Zowel nieuwsgierige ambtenaren als bewoners van De Steeg en omliggende dorpen kregen de kans om een kijkje te nemen in de nieuwbouw, die gekenmerkt wordt door een moderne en duurzame architectuur.

Een blik in de toekomst

Bezoekers van de Dag van de Bouw konden voor het eerst de lichte, open ruimtes van het toekomstige gemeentehuis bewonderen. Het ontwerp legt de nadruk op ruime kantoren en vergaderzalen met veel glas, wat zorgt voor een heldere, uitnodigende omgeving. Het gebouw combineert moderniteit met duurzaamheid door het gebruik van gerecyclede en lokaal gewonnen materialen.

Duurzaam en innovatief ontwerp

Het nieuwe gemeentehuis is opgebouwd met een sterke focus op duurzaamheid. Enkele opvallende kenmerken zijn:

  • Gebruik van Oude Materialen: Balken voor de dakconstructie zijn gezaagd uit gerooide bomen van landgoed Middachten. Ook kasten en tafelbladen zijn hergebruikt of lokaal vervaardigd.
  • Innovatief Metselwerk: De buitenmuren zijn verbonden met speciale plastic strips, waardoor het metselwerk eenvoudig te demonteren en her te gebruiken is.
  • Geavanceerde Klimaatregeling: Voor verwarming en koeling worden geothermische technieken gebruikt, waarbij warmte en kou diep uit de grond en uit een ‘ijskelder’ worden gewonnen. Extra dik getint glas zorgt voor uitstekende isolatie.
  • Duurzame Energie: Zonnepanelen op het dak dragen bij aan een energiezuinige bedrijfsvoering.

Gastvrij onthaal en ducatieve activiteiten

Bij aankomst werden bezoekers verwelkomd met koffie en thee. Voor de kinderen waren frisdrank en ijsjes beschikbaar in de entreehal, die tevens dienst deed als informatiecentrum. Hier konden bezoekers plattegronden en video’s bekijken, en vragen stellen aan medewerkers van de bouw en de gemeente.

Kinderen konden deelnemen aan een knutselactiviteit waarbij ze hun eigen gereedschapskistje konden maken van afvalhout uit het oude gemeentehuis. Deze creatieve activiteit zorgde voor veel enthousiasme en betrokkenheid bij de jongste bezoekers.

Rondleiding en toelichting

De route door het nieuwe gebouw, van de begane grond tot de tweede verdieping, gaf bezoekers een volledig beeld van de nieuwe werkruimtes en faciliteiten. Overal langs de route stonden medewerkers klaar om uitleg te geven over de diverse ruimtes en de vooruitgang van de bouw.

Een drukke en succesvolle dag

De Dag van de Bouw 2024, die dit jaar voor de 17e keer werd georganiseerd, trok veel bezoekers naar de bouwlocatie van het nieuwe gemeentehuis. Van 10.00 tot 14.00 uur konden geïnteresseerden de voortgang bewonderen en kennismaken met de innovatieve oplossingen die in het gebouw zijn verwerkt.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen