Schaaksimultaan in Het Rhedens Dieren

Foto: Lesley Turpijn

DIEREN – Maandag 24 juni wordt in de aula van Het Rhedens Dieren een simultaan gegeven door jong schaaktalent Machteld van Foreest. Van 13:00 tot 16:00 uur krijgen leerlingen en medewerkers de kans om haar te verslaan.

In 2022 slaagde Machteld van Foreest er in om op 15-jarige leeftijd het Nederlands kampioenschap schaken voor vrouwen te winnen en daarmee werd ze de jongste nationaal kampioen in het schaken in Nederland tot dan toe. Van Foreest wordt onder meer getraind door Sergej Tiviakov en Sipke Ernst. Ze speelt bij de schaakclub Groninger Combinatie.

Schaaksimultaan wil zeggen dat één speler het opneemt tegen meerderde spelers tegelijk

Leerlingen en docenten van Het Rhedens zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. Tegen één uur kunnen zij de ‘kuil’ van de aula betreden om het tegen Foreest op te nemen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen