22ste september de laatste Wandelvreugd dag op de Pinkenberg

18 sep , 19:20 Nieuws
verlenging wandelvreugd in openluchttheater de pinkenberg door groeiende bezoekersaantallen 25 08 2024 10
VELP/ROZENDAAL - De populaire wandelactiviteit "Wandelvreugd" in het Openluchttheater De Pinkenberg aan de Kluizenaarsweg 4 sluit op 22 september 2024.

Unieke Wandelroute met cultuur en natuur

Bezoekers worden bij de ingang van het theater verwelkomd met koffie of thee en wat lekkers. Daarnaast ontvangen ze een boekje over "90 jaar Openluchttheater De Pinkenberg". De wandelroute kan vervolgens in eigen tempo worden gevolgd en begint bij het kunstwerk 'De Plant' van Arild Veld. De route voert langs verschillende bijzondere plekken, zoals 'De Hermitage', een kluizenaarshut ontworpen door Ellie Wouda, waar bezoekers hun gedachten of verhalen kunnen achterlaten in een speciaal boek.
Verderop voert een steile trap, aangelegd door Gerrit van Middelkoop, naar het voormalige gemeentehuisje 'De Paddestoel'. Hier kunnen bezoekers even uitrusten en met een verrekijker genieten van het uitzicht. De route vervolgt langs kunstwerken zoals de 'Boomdieren' van Colin Wilson en 'De Boskap', waar landschapsfoto's worden tentoongesteld. Ook is er een expositieprieel met het thema 'Natuurschoon in beeld' van fotograaf Jikke Gröbel, en de 'Waterjuffer' van Arild Veld.
De wandeling eindigt bij het openluchttheater, waar bezoekers op het 'Zwevend Platform' een overzicht kunnen zien van foto's uit de afgelopen negentig jaar, samengesteld door Ale Hartgers. Het 'Poëziepad', met spreuken van onder andere René Kijne en Peter van der Graaf, leidt de bezoekers terug naar de ingang.

Een rijke historie

Het Openluchttheater De Pinkenberg werd geopend op 7 september 1934 met een generale repetitie van het toneelstuk "Delvend omhoog", dat zo'n succes was dat er een extra uitvoering werd gegeven op 13 september. Het theater heeft in de loop der jaren vele bekende voorstellingen en artiesten ontvangen, waaronder Pipo de Clown, Swiebertje en Bassie en Adriaan. Het theater is ook nauw verbonden met de geschiedenis van de gemeente Rheden, wat terug te zien is in de festiviteiten die worden georganiseerd.

Over de Pinkenberg

De Pinkenberg was oorspronkelijk een zand- en grindafgraving, maar werd in de jaren 30 van de vorige eeuw omgevormd tot een openluchttheater als onderdeel van een werkverschaffingsproject. Het theater ligt in een natuurgebied dat bekendstaat als 'Klein Zwitserland', dankzij de indrukwekkende vergezichten, kabbelende beekjes en watervallen.

Viering 90-jarig bestaan

Dit jaar viert het openluchttheater zijn 90-jarig bestaan met diverse activiteiten en voorstellingen. De verlengde wandelroute is een van de hoogtepunten van de festiviteiten. De wandelingen starten vanaf de artiesteningang, waar bezoekers ook kunnen parkeren. De entree bedraagt 5 euro, inclusief een routebeschrijving, een boekje over 90 jaar De Pinkenberg, en koffie of thee met wat lekkers.
verlenging wandelvreugd in openluchttheater de pinkenberg door groeiende bezoekersaantallen 25 08 2024 8
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.