PKN Velp heeft Lef!

25 mrt 2015, 20:39 Nieuws
lef
VELP - De Protestantse Gemeente Velp lanceert deze week Lef! - Een nieuw kerkmagazine dat je ook kunt lezen op je mobiel. Vanaf donderdag 26 maart valt het blad op de mat bij ruim duizend adressen in en om Velp. En met de gratis app Protestant kunnen nog veel meer mensen genieten van Lef! op hun mobiel.
Op zondag 22 maart kregen de mensen in de Grote Kerk aan de Kerkstraat 32 de primeur: na een app-instructie was Lef! al te lezen op ipad, iphone, tablet en smartphone. Foto’s daarvan zijn te zien op de Facebookpagina van PKN Velp. Vanaf donderdag 26 maart is ook de papieren editie te lezen.
Formaat Donald Duck
De redactie is heel blij met het eerste nummer. ‘Lef! heeft het formaat van een Donald Duck. Dat is extra leuk omdat wij de drie jongste kerkbladredacteuren van Nederland hebben. Ze zijn 9, 9 en 11 jaar. De Donald Duck is hun lijfblad. We hopen dat ze de lezers van Lef! aansteken met hun jeugdige enthousiasme, ‘zodat Lef! straks het lijfblad wordt van veel mensen in en om Velp,´ vertelt ds. Dick Juijn, redactielid en predikant van PKN Velp.
´Lef! is het meervoud van leven´. ´Geloven anno 2015: dat is behoorlijk lef hebben. Wij durven dat aan omdat we geloven dat God, kerk en geloof veel kunnen betekenen voor mensen. Daarom heet ons kerkmagazine voortaan Lef!´
Lezers van Lef! kunnen genieten van 24 pagina’s in full colour met nieuws en artikelen over kerk, geloof en zin in het leven. Het eerste nummer schenkt o.a. aandacht aan Dietrich Bonhoeffer, Pasen en een bijzonder schilderij: “De Laatste Afwas”.
Ook Lef! hebben?
Er zijn vele mogelijkheden: U kunt Lef! tot aan de zomer gratis lezen via de app Protestant. Download deze gratis app (in google playstore en app store); kies PKN Velp en klik op de knop Magazine. Of klik op deze link http://portal.kerkmagazin.nl/digital/42/516/123
Kom op zondagochtend naar de Grote Kerk en haal een exemplaar van Lef! op in het Rondeel, Kerkstraat 32, Velp.
Of vraag een proefnummer aan via [email protected]