Politiek Café op 13 mei met het thema: “Sociale Woningbouw in Rheden”

Foto:

VELP – Bewonersgroep Van Voorthuijsenstraat Velp organiseert op woensdagavond 13 mei 2015 een Politiek Café met als thema Sociale Woningbouw in Rheden. De organisatie nodigt iedereen van harte uit voor deze avond.

De avond is volgens de bewonersgroep wenselijk vanwege ervaringen rondom de voorgenomen verkoop van veel sociale huurwoningen van Vivare aan een hedgefund van George Soros in de gemeente Rheden.

Naast ongeloof, verontwaardiging en woede over het feit dat hun sociale huurwoning van eigenaar wisselt zonder dat ze er tot dusver van hadden gehoord, ligt er voor de bewoners veel emotie en frustratie in het communicatieve gedeelte rondom dit langdurige verkoopproces.

HVR1

Het gaat om 12 woningcomplexen in bijna alle kerkdorpen van gemeente Rheden, waaronder de Van Voorthuijsenstraat en geheel Nieuw Schoonoord. Belangrijke woningen voor inwoners met een smalle beurs, kleine uitkering, met een handicap, voor ouderen, voor alleenstaanden en voor starters op de woningmarkt.

Tot dusver is veel indirect over de woningen en over de huurders gepraat aan vergadertafels en achter bureaus, en niet direct met de betrokken huurders en belanghebbende partijen zelf.

De bewonersgroep wil iedereen uitnodigen die vanuit hun persoonlijke betrokkenheid en ervaring bij dit onderwerp graag willen deelnemen. Een speciaal verzoek gaat naar Hoen Vastgoedbeheer, de partij die de belangen behartigt van George Soros de mogelijke koper van de woningen. “Het zou mooi zijn als ook iemand namens de heer Soros zou kunnen uitleggen wat de mogelijke toekomstplannen voor onze woningen zijn, en hoe we daarin zouden kunnen samenwerken.”

Het programma voor dit politiek café is al volgt:

  • Om 17.30 uur verzamelen in de speeltuin aan de Van Voorthuijsenstraat in Velp, bij de picknickbank. Hier kunnen bezoekers met elkaar, met huurders en buurtbewoners kennismaken, onder het genot van koffie, thee, fris, melk, karnemelk, en geurige, verse soep.
  • Vanaf 19.00 uur worden we ontvangen in boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp, waar van 19.30 tot 21.30 uur een Politiek Café zal zijn.

Walter Jansen zal daarbij als onafhankelijk discussieleider zorgen dat een ieder die iets wil inbrengen over dit thema die avond daartoe voldoende gelegenheid heeft. Ook zal hij er voor zorgen dat de beschikbare spreektijd eerlijk wordt verdeeld, en dat er met respect voor ieders mening wordt omgegaan.

Na afloop is er de mogelijkheid tot napraten en netwerken in het café van de boekhandel. De drankjes in de boekhandel zijn voor eigen rekening.

Aanmelden en informatie:

  • Aanmelden via [email protected], in verband met de organisatie van het Politiek Café.
  • Informatie via Jan & Hester Hop, Dr. Van Voorthuijsenstraat 76, 6882 MX, Velp, 06 – 22372606

Kijk voor een eerdere publicatie en meer informatie op:

Politiek Café1 Politiek Café0 IMG_8399

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen