Toch een nieuw zwembad in Velp

19 mei 2015, 12:50 Nieuws
dumpel0
VELP - De omgeving van het huidige zwembad De Dumpel in Velp wordt definitief de locatie voor een nieuw te bouwen overdekt zwembad.
Het nieuwe zwembad heeft bij voorkeur een wedstrijdbad en een doelgroepenbad en mogelijk een peuter-kleuter waterspeeltuin. Dit is kort samengevat het voorstel dat het college van de gemeente Rheden aan de gemeenteraad voorlegt.De gemeenteraad neemt eind juni een definitief besluit.
In de bij het voorstel behorende Nota van Uitgangspunten zijn de uitgangspunten voor een nieuwe zwemvoorziening geactualiseerd. Ook is de samenwerking met eerder betrokken partijen (PFC, ROC Jagyba) geëvalueerd, en zijn de wensen van overgebleven partners in kaart gebracht.
Gemeente verantwoordelijk voor bouw
De gemeente neemt de volledige verantwoordelijkheid voor de bouw van het zwembad op zich. Voor de uitwerking van het ontwerp en de exploitatie gaat de gemeente in gesprek met mogelijke gebruikers.
Drie opties nader onderzocht
Gezien de eisen die het college stelt aan een nieuw zwembad is een gezamenlijk bad met Arnhem geen optie meer. Dat geldt ook voor renovatie van het huidige zwembad De Dumpel. De volgende mogelijkheden worden verder onderzocht:
  • Nieuwbouw zwembad op de locatie van de Dumpel
  • Nieuwbouw zwembad aan de Gruttostraat
  • Nieuwbouw zwembad aan de Reigerstraat op de plek van de voormalige Bestuursacademie
De drie opties worden beoordeeld op de aspecten tijd, exploitatie en financiën.
Uit deze beoordeling volgt een voorkeursoptie die naar verwachting voor het einde van 2015 aan de raad wordt voorgelegd.
Betrokken partijen en omwonenden zijn over de stand van zaken geïnformeerd.
Lees meer: