Kunstveiling voor het behoud van de tuin van Sjef

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

VELP – In het weekend van 12 en 13 november staat kunst centraal in de tuin van Sjef. Ruim veertig kunstenaars uit de gemeente Rheden leveren ca honderd kunstwerken.

Op 12 november is er een kijkdag in het huis en de tuin van Sjef. De grote kunstveiling zelf is op 13 november in K13 met veilingmeester Kassiël Gerrits.
Ook de gemeente Rheden werkt mee.

Het klapstuk van de veiling is een tekening van Sjef van der Molen. Die is speciaal voor deze veiling beschikbaar gesteld uit de verzameling van de gemeente Rheden. Ook worden er twee zeldzame jeugdwerken van Sjef van der Molen verloot onder de veilingbezoekers.

De startprijzen van de kunstwerken variëren van veertig euro tot duizend euro. De werken zijn te zien op de kijkdag (12 oktober) in de tuin van Sjef. Daar zijn ook vier werken van Sjef van der Molen te zien, die niet te koop zijn. Tuin van Sjef

Het evenement is de derde in een serie van vijf. De opbrengst van alle activiteiten is bestemd voor de Stichting de Tuin van Sjef. De in 2014 overleden bioloog en kunstenaar creëerde de unieke tuin, met talloze zeldzame planten en dieren. Mede via deze crowdfundings actie hoopt de stichting voldoende geld bijeen te brengen om de tuin en het pand aan te kopen van de gemeente Rheden.

Kunst in de tuin van Sjef

Met medewerking van: Adriaan van Esveld, Kassiel Gerrits, Aart Klinkhamer, Susanne Haag, Jasper van Deutekom, Riet Lieferink, Carmi Butteling, Sybrecht Bosker, Leon Mommersteeg, Norma van de Wijngaarden, Anne Reerink, Betty Disco, Sya de Nooyer, Jeanet Willems, Marike Farenhorst, Gerrit van Middelkoop, Klaas den Braven, Rob Chevallier, Kerry Brown, Miriam van der Linden, Ab Marte en anderen.

  • Zaterdag 12 november kijkdag (16.00 – 20.00) – Boulevard 33A in Velp (nabij de Achtsprong)
  • Zondag 13 november kunstveiling (14.00 – 17.00) – K13 – Kastanjelaan 13 in Velp
  • Entrée op beide dagen gratis. Loten kosten 2,50 per stuk, vijf voor 10 euro.

Tuin van Sjef

Tuin van Sjef heeft 2/3 deel van de benodigde €300.000, binnen!

http://rheden.nieuws.nl/nieuws/86916/tuin-van-sjef-ook-in-de-toekomst/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen