Koning Willem-Alexander aanwezig bij uitreiking Future for Nature Awards

REGIO – Zijne Majesteit de Koning is vrijdagmiddag 31 maart aanwezig geweest bij de viering van het tienjarig jubileum van de Stichting Future For Nature in Dierenpark Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem.

Ook werden daar de jaarlijkse Future for Nature Awards uitgereikt aan drie internationale jonge natuurbeschermers. De drie prijswinnaars van dit jaar waren Farwiza Farhan uit Indonesië, de Irakese Hana Ridha en Shahriar Caesar Rahman uit Bangladesh. Zij kregen ieder 50.000 euro om hun werk voort te zetten.

Koning Willem-Alexander luisterde aandachtig naar de toelichting die de drie prijswinnaars gaven over het prachtige natuurbeschermingswerk dat zij doen.

Indonesische provincie beschermen

Zo werkt Farwiza Farhan in het Indonesische Aceh aan de bescherming van de provincie, waar allerlei wilde dieren waaronder tijgers, neushoorns en olifanten samenleven.

Geen Jacht meer op 15 bedreigde diersoorten

In ruil voor het oprichten van basisscholen in diverse Bengaalse dorpen kreeg Shahriar Caesar Rahman het voor elkaar dat de lokale bevolking is gestopt met het bejagen van maar liefst 15 bedreigde diersoorten waaronder de Aziatische reuzenschildpad.

Perzische luipaard nog niet uitgestorven

Hana Ridha bestudeert de flora en fauna in het Irak. Zij doet studie naar de biodiversiteit in het door oorlog verwoeste land en heeft bewijs gevonden dat het Perzische luipaard nog niet is uitgestorven.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook:

Kijk ook naar het onderstaande YouTube-filmpje van Omroep Gelderland over de uitreiking.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen