Actie tegen omgekeerde vlaggen in Dieren

24 aug 2022, 13:38 Nieuws
vlaggen
INGEZONDEN BRIEF - Onderwerp: vlaggen tussen Dieren en Spankeren.
Op de Zutphensestraatweg tussen Dieren en Spankeren hangen sinds twee weken meer dan 50 omgekeerde vlaggen. De actie werd aangekondigd, de politie regelde het verkeer en het Provincie bestuur gedoogt de actie als een “demonstratieve uiting” . De provincie overtreedt haar eigen regels en biedt daarmee ruimte aan meer van dezelfde uitingen van demonstratieve aard. Zolang het maar is aangekondigd en de politie toeziet op het verkeer.
Een aantal boeren heeft het moeilijk. Zij hebben weinig mogelijkheden om te investeren, zitten dik in de schulden en voelen de druk van meer regelgeving, meer
beperkingen. Andere, boeren hebben hier minder last van; zij zijn groter, hebben meer land, meer koeien, meer afzet (vooral in het buitenland) en kunnen nog wel even vooruit met schijnbare innovaties. De rijke boeren hebben macht . Zij bepalen de agenda van de lobby organisaties en onderhandelen met agri bedrijven en de banken.
De omgekeerde vlag zie je steeds meer. Ontevreden groepen zeulen deze bij elke gelegenheid met zich mee en degraderen onze vlag verder tot een onbeduidend stukje textiel. Met verbazing gadegeslagen door ouderen, jongeren, veteranen, mantelzorgers, nieuwkomers en andere inwoners van ons land.
Het helpt dan niet wanneer onze gekozen leiders als verlamd blijven toekijken. Van een paar dingen blijf je van af, hoe boos je ook bent: je gaat niet tijdens het
volkslied de polonaise dansen en de Nederlandse vlag is een symbool van verbinding voor alle Nederlanders. Die hang je niet ondersteboven langs de openbare weg. Ook niet in je tuin of aan de gevel van je huis, trouwens. Onze vlag omdraaien en tot een protestvlag verklaren is niet creatief. Het is een middelvinger aan iedereen die het goede voorheeft met ons land.
25 Augustus 2022 hang ik zelf enkele vlaggen aan lantarenpalen op de Zutphensestraatweg tussen Dieren en Spankeren. Wel op de
juiste manier natuurlijk. Mijn vlaggen hangen er een week. Ze zijn symbolisch en zullen niks veranderen. Maar ze zijn misschien toch een kleine steun aan mensen die het treurige gebruik van onze vlag afwijzen. Ik kom alleen, op de fiets, met een ladder en ik ben niet gewapend.
Ingezonden door Henk de Jong
Henk de Jong heeft afgelopen weken meerdere malen met een van de initiatiefnemers van de omgekeerde vlaggen actie gesproken. Ze zijn het over bijna alles eens, maar niet over het misbruik van de Nederlandse vlag.
Lees HIER
de eerder ingezonden brief betreft de omgekeerde vlaggen
Noot van de redactie: Rheden.nieuws.nl geeft bewoners, voor- en tegenstanders, van een probleem/visie de gelegenheid een ingezonden brief te sturen om ruimte- en aandacht te krijgen van een breed publiek. Zij neemt hierbij zelf geen standpunt in.
Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.