Bijeenkomst zwerfafval in Rheden

27 jun , 15:06 Nieuws
2016 03 09 adoptie 100ste afvalbak gemeente rheden 013
RHEDEN - Op dinsdagavond 25 juni kwamen 13 enthousiaste vrijwilligers die zich regelmatig bezighouden met het rapen van zwerfafval en het bijhouden van adoptie-afvalbakken in Dorpshuis Rheden bij elkaar.
Na een voorstelronde bespraken ze aan de stamtafel diverse onderwerpen rondom zwerfafval in een geanimeerde en open dialoog, waarin een ieder naar voren kon brengen wat hem of haar bezighoudt, en waarin ze eigen ervaringen konden uitwisselen.
"Je merkt duidelijk aan de gesprekken dat de mensen die komen, elkaar op deze manier weer beter leren kennen, en elkaar inspireren. Met nieuwe energie weer bezig gaan met het creëren van een schone leefomgeving."

Steeds meer mensen actief

Het is zichtbaar dat steeds meer mensen actief bezig zijn hun eigen leefomgeving schoner te maken, in plaats van mopperend en klagend langs de zijlijn te blijven staan. Ook is de gemeente bezig om naast de particulieren, ook bij scholen voor basis- en voortgezet onderwijs programma’s aan te bieden die de leerlingen bewust maken van het belang van een schone leefomgeving. Daarnaast zijn er ook steeds meer ondernemers die werk maken van de 25-meter regel, en de directe omgeving rondom hun bedrijf schoonhouden.
Steeds meer mensen gebruiken ook de Fixi-app om melding te doen van dumpingen, kapot straatmeubilair en andere mankementen aan de leefomgeving. Fixi-meldingen worden in de praktijk indien mogelijk snel opgepakt en opgelost.

Nieuwsbrief en website

Onlangs is de eerste nieuwsbrief over zwerfafval uitgekomen. Het is de bedoeling elke 3 maanden een nieuwsbrief te versturen met daarin achtergrondinformatie en actuele ontwikkelingen. Binnenkort zal op de website www.watisjouwrheden.nl een aparte pagina worden gewijd aan zwerfafval en afvalbakadoptie. Hou deze website in de gaten als je interesse hebt.

Interesse

Heb je interesse om zelf actief te worden in je eigen dorp en / of de nieuwsbrief te ontvangen, stuur dan een e-mail naar [email protected]
. Naast veel voldoening en gezelligheid levert het ook op dat je meer gemotiveerde mensen met dezelfde interesse leert kennen. Warm aanbevolen door de vrijwilligers en gemeente Rheden.
Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.