Buurttuin Rheden krijgt een ‘Peuter- en kleuterpad’

11 jun 2018, 14:00 Nieuws
zwarteweg 24 6 17 024
RHEDEN - De nieuwe wethouder van natuur en landschap, Marc Budel, opent in de buurttuin aan de Zwarteweg in Rheden een ‘Peuter- en kleuterpad’.
De buurttuin aan de Zwarteweg is door vrijwilligers ingericht als een tuin die aantrekkelijk is voor mens en dier. De tuin is niet alleen een gezellige ontmoetingsplek maar is ook een voorbeeld die laat zien dat het niet moeilijk is om de natuur een handje te helpen.
Dat de natuur onze hulp nodig heeft kun je kinderen niet vroeg genoeg leren. Daarom kunnen peuters en kleuters vanaf de opening spelenderwijs de natuur en de moestuin ontdekken door het peuter- en kleuterpad te lopen in de buurttuin.
De opening vindt plaats op zaterdag 16 juni 2018 om 10.30 uur, na de opening zijn er tot 12.15 uur verscheidene extra activiteiten voor peuters en kleuters en hun ouders.

Plantjesactie in het kader van de operatie Steenbreek

In dezelfde tijd geeft de gemeente Rheden informatie over de operatie Steenbreek
en houden ze een plantjesactie in de buurttuin. Zo’n 450 huishoudens rond de buurttuin hebben een waardebon gekregen die ze, samen met een tegel uit hun tuin, kunnen inruilen voor een plantje.
In de buurttuin staat een aantal ingerichte bakken die laten zien hoeveel planten passen op de plek van 1 of 4 tegels of 1 vierkante meter.
a4 bordje 10 blotevoetenpad