Concert Bach & Beatles op 16 oktober 2024 in de Grote Kerk van Velp

07 okt , 16:50 Nieuws
raaf hekkema en aart bergwerff
VELP - Op woensdag 16 oktober staat er in de Grote Kerk, Kerkstraat 32 te Velp, een bijzonder concert gepland: Aart Bergwerff en Raaf Hekkema spelen het programma Bach & Beatles. Saxofonist Raaf Hekkema en concertorganist Aart Bergwerff, beiden internationaal gevierde musici, delen hun passie voor de muziek van Bach en de Beatles en vinden elkaar in de manier van musiceren: lichtvoetig, virtuoos en groovy. 

De Beatles en Bach

Wat veel mensen niet weten is dat de Beatles zich voor tenminste drie van hun nummers lieten inspireren door Johan Sebastian Bach. Zij gingen niet alleen te rade bij de avant-garde, maar droegen ook de oude muziek een warm hart toe.
De Beatles op hun beurt hebben weer veel musici geïnspireerd om hun nummers uit te voeren op andere instrumenten. Zo spelen Aart en Raaf er een paar en laten de link met Bach horen. Daarnaast klinken Piazzolla, bekend geworden door de tango en eveneens geïnspireerd door Bach, en Händel, tijdgenoot van Bach die soms ook klinkt als een tango. Dit belooft een prachtig en verrassend concert te worden!
“Bach was een van onze favoriete componisten, we voelden ons erg verwant met hem.” (Paul McCartney)

Aart Bergwerff

Aart is een gedreven en veelzijdig musicus. Hij houdt van spannende en avontuurlijke programmering. Hij heeft enerzijds een passie voor het klassieke repertoire, met name dat van Johann Sebastian Bach. Anderzijds zoekt hij graag naar nieuwe wegen en vormen in de orgelcultuur.

Raaf Hekkema

Raaf is een klassiek saxofonist. Hekkema is bekend geworden door zijn arrangementen. Als kamermusicus en als solist geeft hij concerten over de gehele wereld. Hij is lid en medeoprichter van het Calefax Rietkwintet, waarvoor hij een honderdtal bewerkingen schreef.
De Stichting Muziek en Orgelcultuur Grote Kerk Velp (MOGKV) organiseert door het jaar heen een aantal concerten door en met het monumentale Hess-orgel, dat recent is gerenoveerd en uitgebreid met een tweede klavier.
Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 met koffie en thee. De entreeprijs is €10, kinderen tot 12 jaar €5.
Kijk voor meer informatie op: www.mogkv.nl
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.