Kunstenaar Gerrit van Middelkoop ontvangt de Rhedenaar

07 okt , 19:52 Nieuws
kunstenaar gerrit van middelkoop ontvangt de rhedenaar 07 10 2024 1
VELP – Op maandag 7 oktober omstreeks 17.30 uur heeft kunstenaar Gerrit van Middelkoop de prestigieuze award De Rhedenaar in ontvangst mogen nemen in het bijzijn van zijn meest dierbare kennissen en familie. Burgemeester Carol van Eert en wethouder Paul Hofman hebben de onderscheiding uitgereikt aan de Bergweg 24b in Velp, de Dingenfabiek. De award wordt toegekend aan Van Middelkoop vanwege zijn jarenlange inzet voor kunst en cultuur, zijn rol bij het 450-jarig bestaan van gemeente Rheden met het "Gemeentehuisje", Wandelvreugd op de Pinkenberg en zijn invloed binnen de Nederlandse kunstwereld.

Gerrit van Middelkoop: een leven in dienst van de kunst

Na zijn opleiding tot tekendocent aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem, heeft Gerrit van Middelkoop zijn carrière gewijd aan zowel onderwijs als beeldende kunst. Jarenlang combineerde hij zijn werk als docent Beeldende Vorming en Kunstgeschiedenis met zijn passie voor kunst. Sinds 2004 richt Van Middelkoop zich volledig op zijn werk als autonoom kunstenaar. Hij is een van de drijvende krachten achter diverse kunstinitiatieven in de regio.
Van Middelkoop is actief betrokken bij de Rhedense Beeldende Kunstenaarsgroep en heeft bijgedragen aan tal van kunst- en theaterprojecten, zoals het IJsselfestival en het project ‘Dolle Dinsdag’. Hij richtte daarnaast De Dingenfabriek op, een platform voor toegepaste kunst in Velp, en initieerde de ludieke actie ‘De Dingenpartij’, waarmee hij op speelse wijze aandacht vroeg voor de rechten van objecten.
Met een grote diversiteit aan kunstprojecten, waaronder exposities, thematische tentoonstellingen, interieurontwerpen en publieke kunstwerken, heeft Van Middelkoop een blijvende impact gehad op de kunstwereld. Zijn recente werk omvat theaterproducties rond historische figuren zoals Mata Hari en Giacometti, en initiatieven voor het behoud van cultureel erfgoed in de regio.

Wat is De Rhedenaar?

De Rhedenaar is een speciale award die door het college van B&W van de gemeente Rheden wordt toegekend aan personen die zich langdurig en op brede schaal inzetten voor de gemeenschap. Het is een eerbetoon aan individuen die een positieve en blijvende impact hebben op de lokale samenleving.
De uitreiking aan Gerrit van Middelkoop onderstreept zijn belangrijke bijdrage aan de kunst en cultuur, niet alleen in de gemeente Rheden, maar ook ver daarbuiten.
Meer informatie over het werk van Gerrit van Middelkoop is te vinden op zijn website: https://www.dedingenfabriek.nl/cv-gerrit-van-middelkoop/ of door zijn vele kunstprojecten in de regio te bezoeken.

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.