Gevarieerd programma voor Dag van de Mantelzorg in gemeente Rheden en Rozendaal

08 okt , 8:48 Nieuws
dag van de mantelzorg 2024 mvt rheden
MVT Rheden
GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL - Op zaterdag 2 november vindt de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg plaats voor mantelzorgers uit de gemeenten Rheden en Rozendaal. Dit jaar staat er een gevarieerd programma op de planning in zalencentrum Theothorne in Dieren, met verschillende workshops en activiteiten om mantelzorgers een ontspannen en plezierige middag te bieden.

Workshops en activiteiten

Na een gezamenlijke opening kunnen deelnemers kiezen uit een aantal leuke en inspirerende activiteiten. Zo zal muziekvereniging Wilhelmina uit Spankeren met zeven muzikanten aanwezig zijn voor een muzikale workshop. Zij zullen uitleg geven over hun muziek en instrumenten, en aanwezigen krijgen de kans om zelf instrumenten uit te proberen, zoals de trombone of trom.
Liefhebbers van de natuur kunnen zich laten meenemen door boswachter Jeroen Glissenaar in een boeiende presentatie over de natuur van de Veluwezoom. Glissenaar, die jarenlang boswachter was in Arnhem en woonde in park Sonsbeek, deelt zijn ervaringen en verhalen over dit prachtige natuurgebied.
Voor degenen die graag creatief bezig zijn, worden er drie verschillende workshops aangeboden. U kunt kiezen uit het maken van een macramé plantenhanger, het beplakken van een leuk doosje met mozaïek, of het versieren van cupcakes. Alle creaties mogen mee naar huis, ideaal als cadeau of voor jezelf!
Daarnaast is er de keuze voor een hilarische lachworkshop, waarbij de deelnemers gegarandeerd met een brede glimlach naar huis gaan. Wat er precies gaat gebeuren, blijft nog een verrassing, maar lachen staat centraal!

Afsluiting met muziek en quiz

Na de workshops komen alle deelnemers weer samen om de middag feestelijk af te sluiten. Onder het genot van een hapje en drankje zal zanger en entertainer Jan Hartgers zorgen voor een muzikale reis door de tijd. Hij brengt bekende liedjes en daagt het publiek uit met quizvragen over de muziek.

Aanmelding en praktische informatie

Bent u mantelzorger voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, vriend of buur en woont u in de gemeente Rheden of Rozendaal? Dan bent u van harte welkom op deze ontspannende middag. Deelname is gratis, en de gemeente wil mantelzorgers met deze dag in het zonnetje zetten en hun inzet waarderen.
De bijeenkomst vindt plaats in zalencentrum Theothorne, Callunaplein 47 in Dieren. U bent welkom vanaf 13.30 uur en het programma eindigt rond 16.30 uur.

Aanmelden en vervoer

Aanmelden kan tot en met 30 oktober bij MVT Rheden en Rozendaal. Dit kan telefonisch via 026 – 370 70 70 (op werkdagen tussen 9.30 – 11.30 uur) of per e-mail via [email protected]. Als u vervoer nodig heeft of iemand zoekt om uw mantelzorgtaak tijdelijk over te nemen, kan dit bij de aanmelding aangegeven worden. MVT doet er alles aan om dit in overleg te regelen.
MVT Rheden
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.