De Ster van Middachten opnieuw een groot succes!

22 jul , 17:11 Nieuws
dennis en mourad kampioenen 2024 theo van der meer
DIEREN - Op zaterdag 20 juli vond voor de 37e keer het tweejaarlijkse open 'Jeu de Boules'-toernooi 'De Ster van Middachten' plaats op het terrein van Jeu de Boules-vereniging BoulÁnimo aan de Adm. Helfrichlaan 101 in Dieren. Een groot aantal teams had zich ingeschreven voor deze sportieve dag.
Het weer was zomers en misschien wat aan de warme kant, waardoor sommige deelnemers zich op het laatste moment terugtrokken. Gelukkig waren er genoeg schaduwplekken en flesjes zonnebrand beschikbaar, hoewel de meeste deelnemers hun eigen bescherming hadden meegenomen.
Dankzij aankondigingen in de lokale dagbladen kwamen er de hele dag door verschillende belangstellenden kijken. Zij genoten van het hoge niveau van petanque dat werd getoond. De wedstrijdleiding, in handen van Johnny Saalmink en Nettie Lensink, koos ervoor om twee voorronden op sterkte te spelen, waarbij winnaars tegen winnaars speelden.
Daarna werden de teams verdeeld in drie poules, wat verrassende uitslagen opleverde. Peter Bonarius en Justin Würing, de titelverdedigers, wisten zich niet te kwalificeren voor de A Poule, waardoor een nieuwe kampioen onvermijdelijk was.
Mourad el Ansari en Dennis Nugteren, meervoudig winnaars van verschillende toernooien, bereikten ongeslagen de finale. Oorspronkelijk zouden zij tegen Karel Los en Christian Saurel spelen, maar vanwege hun terugtrekking namen Edwin Segers en Patrick van der Schief hun plaats in. Ook zij waren ongeslagen. De finale werd overtuigend gewonnen door Mourad en Dennis met 13-1.
In de B-poule was er slechts één team met drie winstpartijen: Peter en Justin. Rick Brietenstein en Ans Nootenboom, die voor BoulÁnimo speelden, eindigden op de derde plaats.
In de C-poule behaalden Marwin van Diermen en Gesina Boluyt met een hoog saldo de eerste plaats. Theo van der Meer en Lars de Roos uit Lemmer werden tweede, en Jelle Thuis en René Vreeswijk wisten zich te herpakken na de eerste twee partijen en eindigden als derde.
Bedankje: Een speciaal dankwoord gaat uit naar alle vrijwilligers die het terrein hadden opgeknapt, de partytent tegen de zon hadden opgezet en hielpen in de keuken en achter de bar.
Het was weer een zeer geslaagde editie van 'De Ster van Middachten'. Voor meer informatie, kijk op: www.bouleanimo.nl.

Meer Foto's:

De Uitslag :

1 Karel Los – Christian Saurel (3+24)
2 Mourad el Ansari – Dennis Nugteren (3+24)
3 Edwin Segers – Patrick van der Schief (3+3)
De finale werd gespeeld door Mourad en Dennis tegen Edwin en Patrick omdat Karel te moe was om nóg een zware partij te spelen. De finale werd gewonnen door Dennis en Mourad met grote cijfers.
4 Remco de Jong – Sandra Gilléron (2+12)
5 Bas Musch – Mike Straatmans (2+8)
6 Erwin Verhaaf – Frank Schepers (2+5)
7 Aziz Boukhari – Dani Rodriquez (2-1)
7 Anette Boluijt – Pascal Wijnstekers (2-1)
9 Roger Marijnissen – Rene de Wagt (1+0)
10 Michael Kooistra – Rens de Roos (1-2)
11 Marco Visser – Johnny Saalmink (1-8)
12 Myrthe Adriaanse – Cas Schellekens (1-9)
13 Peter Verkoeyen – Tom van der Werf (1-15)
14 Ton Visser – Martin Willemsen (0-11)
15 Raymond Tonen – Patrick Bakens (0-20)
16 Anna Lind – Christina Biveroni (0-26)
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.