Feestelijke Familiedag op Winkelcentrum Dieren tijdens Kerstfe(e)st(ival)

19 dec 2023, 15:42 Nieuws
feestelijke familiedag op winkelcentrum dieren tijdens kerstfeestival 2023 1
DIEREN - Op zaterdag 16 december werd het Winkelcentrum omgetoverd tot een feestelijke plek voor het familie kerstfe(e)st(ival), georganiseerd door Tante Pollewop Events, Saxion Deventer, en het winkelcentrum zelf. Dit evenement brak alle records en overtrof de verwachtingen door de opkomst die dit jaar werd verwelkomd in het centrum.
Er waren diverse activiteiten om van te genieten, waaronder een sfeervolle kerstfair met diverse kraampjes vol geschenken. De studenten van Saxion Deventer boden gratis inpakservice aan voor de gekochte cadeautjes tijdens dit speciale kerstevenement.
Voor de kinderen was er een scala aan vermaak, van een gratis ritje in de Groene Draak en een handdraaimolen tot zeldzame attracties zoals een zweefmolen. Oud-Hollandse spelletjes, een demonstratie midwinterhoorn maken en blazen, en demonstraties van oude ambachten trokken ook veel belangstelling. Bovendien konden bezoekers genieten van schaatsplezier op een prachtige schaatsbaan waar gratis schaatsen beschikbaar waren.
De kerstsfeer werd compleet gemaakt door de aanwezigheid van de Kerstman en zijn elfje, die langs de markt liepen of poseerden voor foto's in hun "huisje" bij de openhaard. Ook waren er levendige voorstellingen, verhalenvertelling door Anne en Zo, en verschillende optredens van muzikanten, koren en orkesten op diverse locaties.
Bij Just More was een levende kerststal te vinden, terwijl personages uit de tijd van Anton Pieck en andere opvallende figuren zoals een wandelende kerstboom en ijskoningin (verzorgd door toneelvereniging de Rhederijckers) de sfeer verrijkten. Daarnaast kon men een wenskaartje hangen in een 6 meter hoge kerstboom en genieten van het roosteren van marshmallows bij vuurkorven.
Het culinaire aspect ontbrak ook niet met kraampjes die heerlijke winterse lekkernijen aanboden, zoals braadworst, glühwein, warme chocolademelk, broodjes beenham en poffertjes.
Het hoogtepunt was de wedstrijd "Heel Dieren Bakt Kersttaart" voor KIKA. De kersttaarten en peperkoekhuisjes werden de hele dag door verkocht voor het goede doel. De winnaars werden bekendgemaakt om 16.00 uur, met Gerdien Leeflang als winnaar van de mooiste taart en Doortje Geelen voor het mooiste peperkoekhuisje, waarbij de opbrengst ten goede kwam aan KIKA.
Verder was er een speelgoedinzameling voor speelstoet Dieren en de speelotheek, wat resulteerde in tientallen zakken speelgoed en vele dozen spellen, puzzels en knuffels.
De organisatie blikt terug op een fantastisch geslaagde dag, mede dankzij de vele vrijwilligers die de kou trotseerden om dit alles mogelijk te maken. Volgend jaar belooft het opnieuw een bijzondere dag te worden!
Met dank aan: #dierensebezigheden #winkelcentrumDieren #kerstmarktantonpieck #saxion #dierensharmonieorkest #toneelverenigingmicro #derhederijckers #bibliotheekdieren #kika. Voor meer informatie, bezoek: www.tantepollewopevents.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.