Filmavond in Dorpskerk Rheden: ‘The Old Oak’ op vrijdag 11 oktober

01 okt , 15:08 Nieuws
the old oak
RHEDEN – Op vrijdagavond 11 oktober wordt in de Dorpskerk van Rheden de film ‘The Old Oak’ vertoond. Deze indrukwekkende film speelt zich af in een vervallen mijnwerkersstadje in Noord-Engeland, waar ‘The Old Oak’, de laatste nog open pub, centraal staat. De bewoners van het plaatsje hebben het zwaar en zien hun stad langzaam leeglopen. De eigenaar van de pub, TJ, luistert zwijgend naar de klachten van zijn vaste klanten, terwijl ook zijn pub met sluiting wordt bedreigd.
De situatie in het stadje komt verder onder druk te staan wanneer Syrische vluchtelingen er worden gehuisvest. Dit zorgt voor onrust onder de bevolking, maar ook voor een onverwachte vriendschap die hoop brengt en de gemeenschap voorzichtig bij elkaar brengt, met de pub als verbindende plek.
'The Old Oak' is waarschijnlijk de laatste film van de 88-jarige Britse regisseur Ken Loach, die bekendstaat om zijn sociaal realistische films en thema’s zoals ongelijkheid en solidariteit. In deze film komt zijn kenmerkende stijl nogmaals prachtig naar voren, waarbij de boodschap van hoop de boventoon voert.

Praktische informatie:

  • Locatie: Dorpskerk Rheden
  • Datum: Vrijdag 11 oktober 2024
  • Tijd: 20.30 uur (deuren open om 20.15 uur)
  • Toegang: Gratis (vrijwillige bijdrage)
Deze filmavond biedt een mooie gelegenheid voor een avondje uit in Rheden, waarbij kunst en sociale thema’s samenkomen. Iedereen is van harte welkom!
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.