Scholen en gemeenten Rheden en Rozendaal slaan handen ineen voor gezonde generatie

30 sep , 19:19 Nieuws
samenwerkingsovereenkomst combinatiefuncties rheden rozendaal
GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL - Vanaf dit schooljaar wordt er op de vijf middelbare scholen in de gemeenten Rheden en Rozendaal extra aandacht besteed aan sport, cultuur en gezond leven. De scholen van Het Rhedens, Aeres en Titus Brandsma werken samen met de gemeenten Rheden en Rozendaal, De Zoomerij, Sport in Rheden en Incluzio Rheden. Op 27 september hebben zij hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend.
Op de scholen komen verschillende initiatieven die leerlingen helpen gezonder te leven. Voorbeelden hiervan zijn sportactiviteiten tijdens pauzes, beweging in de les, en theatervoorstellingen over mentale veerkracht. Ook worden er lessen gegeven over social media. Het doel van deze samenwerking is om thema’s als bewegen, cultuurprojecten, digitale geletterdheid en een gezonde levensstijl te stimuleren.

Gezonde generatie als doel

Uit cijfers van de GGD blijkt dat er nog veel te winnen valt op het gebied van gezondheid onder jongeren. Veel middelbare scholieren bewegen minder en ervaren stress. “We weten allemaal dat een goede gezondheid en voldoende beweging bijdragen aan betere leerprestaties. Dat verdient elke leerling,” zegt Heidy Breeuwer, directeur van het Titus Brandsma College. Eveline Maljers, directeur van Het Rhedens Dieren, voegt toe: “Uitdagingen zoals gezondheid los je niet alleen op. Samenwerking is essentieel.” De wethouders van Rheden en Rozendaal, Ronald ter Hoeven en Tineke van der Pas, zijn blij met de samenwerking: “School is een plek waar jongeren zich ontwikkelen, samenwerken en leren. Sport, cultuur, een gezonde digitale omgeving en een gezonde levensstijl dragen hier sterk aan bij.”

Uitvoering tot 2027

De uitvoering van de projecten ligt in handen van De Zoomerij, Sport in Rheden en Incluzio. Directeur Doeko Pinxt van De Zoomerij legt uit: “We stellen per school een jaarplan op, waarin we kijken naar de specifieke behoeften van leerlingen.” De samenwerking loopt tot en met het schooljaar 2026-2027 en wordt gefinancierd door Rijksgelden en de betrokken scholen.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.