Filosofische Kring in Rozendaal

29 sep , 12:25 Nieuws
de serre
ROZENDAAL - De Filosofische Kring in de Serre van de kerk gaat weer starten met het thema : De rechtsstaat in verdrukking, kans of bedreiging?
Sinds in het huidige coalitieakkoord nadrukkelijk een vermelding moest worden opgenomen dat de grondregels van de rechtsstaat moesten worden geëerbiedigd, en dus kennelijk niet meer vanzelfsprekend waren heeft dit thema helaas aan actualiteit gewonnen. Maar al veel langer botst het tussen de staat en de burger. Politici vinden de gebondenheid van de staatsmacht aan het recht maar lastig.
De burger daarentegen voelt zich al heel lang niet meer gehoord. Het toeslagen-schandaal is hiervan een duidelijk voorbeeld. Maar wordt de rechtsstaat nu echt afgebroken? Zo ja, valt het tij dan te keren? In deze cyclus van vijf bijeenkomsten gaan de sprekers hierop in met een inleiding en een discussie met de aanwezigen.

Op de agenda:

  • 7 oktober 2024: Prof. Dr Ybo Buruma. Het veranderde denken over de Rechtsstaat
  • 21 oktober 2024: Dr Mathijs van de Sande. Burgerlijke ongehoorzaamheid
  • 4 november 2024: Dr Kirsten Smeets. De verbinding tussen het Europese uiterst rechts en religie: radicaal rechts als noodrem
  • 18 november 2024: Dr Joep van Lith. De spanning tussen rechtsstaat en democratie
  • 2 december 2024: Dr Laura Davies. De rechter op de stoel van de bestuurder
Deelname aan alle vijf avonden van deze cyclus: € 65.- Deelname aan één avond € 15.-, studenten € 5.-, scholieren gratis toegang. Houders van een studentenkaart (onder overlegging van dit document) betalen € 20.- voor de hele cyclus. Leerlingen van middelbare scholen, jonger dan 18 jaar, krijgen gratis toegang.
Opgave voor de hele cyclus door overmaking van het verschuldigde bedrag van € 65.- op IBAN: NL90 INGB 0688 0860 39 t.n.v. VKR te Rozendaal, onder vermelding van Uw naam en “Filosofische Kring 2023”.
De kring wordt gehouden in de Serre van de kerk van Rozendaal, Kerklaan 15, 6891CM Rozendaal op maandagavonden van 20.00 tot 22.00 uur.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.