Geniet van Latijns-Amerikaanse muziek tijdens de Latin Party Night in Openluchttheater De Pinkenberg

24 aug , 12:07 Nieuws
latin night in openluchttheater de pinkenberg zoomerij
VELP/ROZENDAAL Op zaterdag 7 september zijn Volver en ¡Oye Mambo! te zien in openluchttheater De Pinkenberg. Voor de pauze zingt Volver, als altijd begeleid door fluitist Rob Weterings, samen met percussionisten uit het koor. Na de pauze barst ¡Oye Mambo! los, die zorgt voor een verhoogde staat van muzikale opwinding en uitnodigt tot een bevrijdende dans.

Volver

Volver is een koor voor Latijns-Amerikaanse muziek. De groep werd in 2011 opgericht door dirigent Gerard Schoren. De naam Volver (zeg: bolbèr) betekent ’terugkeren’ en verwijst naar de gelijknamige Argentijnse tango van Carlos Gardel. Gerard Schoren schrijft de meeste arrangementen, toegesneden op de capaciteiten van de koorleden. Zangers met meer ambities en talenten krijgen de gelegenheid om solo of in een klein groepje (duo, trio, kwartet) te zingen. Dit zorgt voor veel afwisseling in de concerten.

¡Oye Mambo!

Dit nieuwe Arnhemse kwintet verkent de muziek van de grote Puerto Ricaanse pianist Noro Morales. In dit ensemble treedt pianist Michiel Braam samen op met contrabassist/zanger Gerard Schoren en maar liefst drie geweldige slagwerkers: Martin Gort (congas), Vera Groen (timbales) en André Groen (bongos).
Pianist, bandleider, arrangeur en componist Norosbaldo 'Noro' Morales Sanabia was een van de beste pianisten in de Afro-Antilliaanse Latijns-Amerikaanse muziek van de 20e eeuw. Even bedreven in het spelen van heel ritmische up-tempo mambo’s, guaracha’s, cha cha cha’s, kon Noro Morales ook langzamere, meer romantische genres spelen zoals bolero, tango en danzón. Hij was een uitzonderlijk talentvol orkestleider, wat hem de bijnaam The Duke Ellington of Latin Music opleverde. Een groot deel van zijn prachtige repertoire wordt door dit kwintet opnieuw gecreëerd.

Meer informatie en tickets

De voorstelling is te zien op zaterdag 7 september, vanaf 20.00 uur in openluchttheater De Pinkenberg. Het adres is Kluizenaarsweg 4, Rozendaal. Kaartjes kosten € 17,50 in de voorverkoop en € 20,- aan de deur en zijn verkrijgbaar via de website van de Pinkenberg: www.depinkenberg.nl
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.