Grote woningbrand in Frederikstraat Velp: brandweer zet alles op alles om uitbreiding te voorkomen

16 sep , 17:26 Nieuws
brand frederikstraat velp 16 09 2024 persbureau heitink
VELP – In de Frederikstraat in het centrum van Velp is op dit moment een grote brand uitgebroken in een woning. De brandweer is massaal uitgerukt om het vuur onder controle te krijgen en om uitbreiding naar de naastgelegen brouwerij te voorkomen. De brand gaat gepaard met veel rookontwikkeling, wat door delen van Velp trekt. De bewoners van de omgeving wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven.
De eerste melding van de brand kwam rond 16.00 uur binnen. Het vuur greep snel om zich heen en sloeg metershoog uit het dak van de woning. De smalle straat, waar aan de achterzijde ook Brouwerij De Snor aan is gelegen, maakt het een uitdagende locatie voor de hulpdiensten. Een hoogwerker is aan de achterzijde van het pand gepositioneerd om de brand te bestrijden.
Vanwege de ernst van de brand heeft de brandweer al snel opgeschaald naar middelbrand en daarna naar grote brand. Dit betekent dat ook korpsen uit nabijgelegen plaatsen, zoals Arnhem en Rheden, zijn ingeschakeld om te helpen bij de bluswerkzaamheden.
De omgeving van de Frederikstraat is ruim afgezet. Er is op dit moment nog geen informatie beschikbaar over de oorzaak van de brand of of er gewonden zijn gevallen. Bewoners in de omgeving wordt dringend verzocht niet naar de locatie van de brand te komen, zodat de hulpverleners hun werk kunnen doen.
Inmiddels is er ook een NL-alert verstuurd naar bewoners in de buurt om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten. In het begin van de avond is ook burgemeester Carol van Eert nog even ter plaatse geweest om zich op de hoogte te laten brengen van de situatie.

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.