Hebben inwoners van Dieren belangstelling voor een eigen dorpsvlag?

14 feb , 13:40 Nieuws
vlag dieren
DIEREN - Gelegen tussen de IJssel en de Veluwe, is Dieren een dorp dat wordt gekenmerkt door een veelzijdige natuurlijke omgeving. De schoonheid van de natuur verdient meer erkenning en daarom ontwierpen de initiatiefnemers een eigen vlag voor Dieren.
Bent u een inwoner van Dieren, ongeacht of u in Zuid, West, Noordoost, Oranjebuurt, Stenfert of Calluna woont? Dan heeft u de mogelijkheid om deze bijzondere vlag te bestellen via het contactformulier of door een e-mail te sturen.
Carlo Polman van Oudzuidontwerp: "Er zijn al bestellingen gedaan maar minder dan ik gehoopt had. Wellicht moet zoiets ook groeien of is Dieren helemaal niet een dorp voor zo’n initiatief. Maar… ik blijf dit omarmen en volhouden. Maak de wereld verdraagzamer en begin klein, in dit geval bij het dorp Dieren."
Een vlag dient als symbool van herkenning en trots, en het verbindt mensen doordat het laat zien dat ze een gedeelde verbondenheid hebben met hun woon- of werkplek.
Over het ontwerp van de vlag:Dieren, gelegen tussen de Veluwe en de IJssel, doorkruist door de N348 die het dorp splitst in Noord en Zuid. De kleuren van de vlag zijn afgeleid van het logo van de gemeente Rheden. Het lichtgroen vertegenwoordigt de Veluwe, terwijl het diepe blauw staat voor de IJssel.
Op de vlag zijn golvende witte- en lichtblauwe lijnen te zien, die symbool staan voor de wegen en treinrails die het dorp doorkruisen. Deze lijnen kronkelen omhoog, waarmee ze het gevoel van natuurlijke positiviteit en vooruitgang symboliseren.
De mogelijkheid om deze vlag te bestellen biedt een kans om inwoners hun betrokkenheid voor Dieren te tonen. "Laten we samen streven naar een nog mooiere en hechtere gemeenschap, waarin we de veelzijdigheid van onze prachtige omgeving vieren" , aldus de initiatiefnemers. (Oudzuidontwerp)

Ik sta achter dit initiatief en wil de vlag graag bestellen!

Stuur dan een bericht
en de vlag wordt zo snel mogelijk bij je geleverd. De vlag kan gekocht worden tegen kostprijs. (inclusief btw en exclusief eventuele verzendkosten)
  • 100×70 cm kost € 15,-
  • 150×100 cm kost € 30,-
  • 300×200 cm kost € 90,-
De vlag wordt duurzaam vervaardigd uit polyester van 100% gerecyclede PET-flessen en wordt afgewerkt met witte band, koord en lus.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.