IJsseldag Festival goed bezocht ondanks het warme weer

18 jun 2023, 15:44 Nieuws
ijsselfestival dieren 2023 1
DIEREN/OLBURGEN - Op zaterdag 17 juni werd om 10.00 uur het eerste IJsseldag Festival op spectaculaire wijze geopend. De wethouders Dorus Klomberg en Gea Hofstede van de gemeente Rheden openden een brandkraan aan de zijde van Dieren, terwijl wethouder Wilko Pelgrom van de gemeente Bronckhorst dit deed aan de zijde van Olburgen. Op die manier vormden de waterstralen een hart boven de IJssel, dat de verbintenis symboliseert Dieren en Olburgen.
Het hart, gecreëerd door de waterstralen van de brandweer van Dieren en Steenderen, werd gekleurd door rookpotten in de kleuren van de gemeentevlag. Dit benadrukte de goede samenwerking tussen beide gemeentes.
De dag stond in het teken van "Samen". Gedurende de hele dag kon men gratis de IJssel oversteken te voet met de veerpont "Steeds Voorwaarts". Zo kon men beide festivallocaties bezoeken en genieten van theater, live muziek en diverse activiteiten voor kinderen, evenals een brandweerexperience waar demonstraties van brandblussen en reddingsacties uit het water werden gegeven. Speciaal voor de IJsseldag waren er ook rondvaarten en wandelingen met gidsen om de IJssel echt te ervaren. Het IJsseldag Festival werd gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap Bungeeroeien, waar tussen 13.00 en 16.00 uur wedstrijden werden gehouden voor volwassenen en jeugd.
Rond 10.30 uur vond op de veerpont "Steeds Voorwaarts" de presentatie plaats van het boek "Het Dierense Veer" door auteur Wencel Maresch. Na een kort woord overhandigde hij het boek aan de wethouders Dorus Klomberg, Gea Hofstede, Wilco Pelgrom, en aan de pontbaas Roland Jansen en Albert Lentink. Het boek beschrijft de geschiedenis van de eeuwenoude veerdienst tussen Dieren en Olburgen. De auteur was gedurende de hele dag aanwezig bij zijn kraam, waar het boek exclusief tijdens de IJsseldag met korting verkrijgbaar was, veel mensen maakte hier gebruik van.
Alle activiteiten werden georganiseerd in het kader van en met steun van de viering van het 450-jarig bestaan van de gemeente Rheden, waardoor alle activiteiten gratis toegankelijk waren. Voor meer informatie kunt u terecht op ijsseldag.nl.
Klik op de bovenste foto voor meer foto's.
ijsselfestival dieren 2023 15
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.