Informatieavond over woningbouw Haveland

28 jun , 11:54 Nieuws
200 flexwoningen rheden haveland google maps
RHEDEN - De gemeente Rheden nodigt, mede namens Trits Vastgoed, alle inwoners van harte uit voor een informatieavond over de plannen op Haveland. De bedoeling is om op een deel van het terrein ter hoogte van de Pinkelseweg/Hoek Dr. Langemeijerweg circa 170 flexwoningen te bouwen.
De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 3 juli van 19:30 tot 21:00 uur (inloop vanaf 19:00) in Ons Huis, Meester B. van Leeuwenplein 7 in Rheden. Aanmelden kan tot 1 juli via de mail [email protected] of door te bellen naar de Klantenservice op telefoonnummer 026 49 76 911.
Tijdens de informatieavond wordt het voorlopige stedenbouwkundige plan gepresenteerd. Ook wordt een doorkijkje gegeven naar de volgende stappen in de procedure. Er is volop gelegenheid voor vragen en opmerkingen. Waar mogelijk wordt hiermee rekening gehouden bij de verdere uitwerking van de plannen. Wethouder Paul Hofman en Xander Schenk en Jacco Gersen van Trits Vastgoed zijn ook aanwezig en gaan graag met inwoners in gesprek. Een interessante avond voor omwonenden, maar zeker ook voor woningzoekenden en andere geïnteresseerden. De flexwoningen moeten uiterlijk maart 2025 gebouwd zijn.

Realisatie eerste fase: van voorlopig ontwerp naar definitief ontwerp

In de eerste fase gaat het om de realisatie van 170 woningen. Op Haveland komen goede kwaliteit flexwoningen voor starters, gezinnen en senioren. Hiervan is 30 procent sociale huurwoningen en de overige 70 procent worden huurwoningen in de wat hogere prijsklasse of studio’s in een goedkope prijsklasse. De flexwoningen zijn er voor een periode van maximaal 15 jaar. Na de informatieavond wordt de planologische procedure gestart. Dit is onder andere een omgevingsplan maken. Na de zomer 2024 wordt naar verwachting het definitieve plan gepresenteerd.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.