Laatste avondintocht Sint in Velp

24 okt , 20:40 Nieuws
hij komt 23 november sinterklaas in velp
SinterklaasinVelp
VELP - Op zaterdag 23 november 2024 vindt voor de laatste keer de avondintocht van Sinterklaas in Velp plaats. De afgelopen vijf jaar stond de intocht in het teken van de schemering en sfeervolle verlichting rondom de Overtuin en het Oranjeplein. Deze unieke sfeer wordt dit jaar voor de laatste keer gecreëerd, want het bestuur van de Stichting Sinterklaas in Velp heeft besloten om de intocht in de toekomst overdag te laten plaatsvinden.
Er waren verschillende redenen voor deze verandering. Veel ouders gaven aan dat het late tijdstip van de intocht lastig was, omdat het samenvalt met het avondeten en de bedtijd van de jongste kinderen. Daarnaast zijn de kosten voor de extra verlichting en veiligheidsmaatregelen in het donker flink toegenomen. Het bestuur vindt bovendien dat af en toe verandering geen kwaad kan, en kijkt vooruit naar een nieuwe, frisse aanpak voor volgend jaar.
Zoals gebruikelijk vindt de intocht van Sinterklaas in Velp plaats op de zaterdag na de landelijke intocht. De route begint om 16.30 uur in de Emmastraat en gaat via de Hoofdstraat en Oranjestraat naar het Oranjeplein. Op het plein krijgen kinderen de kans om Sinterklaas de hand te schudden, een tekening te overhandigen en iets lekkers te ontvangen van de Pieten. Het officiële welkom wordt uitgesproken door de voorzitter van de stichting, samen met een vertegenwoordiger van de gemeente Rheden.
De zaterdagmiddag staat in het teken van de jaarlijkse Spellenmiddag, georganiseerd door hoofdsponsor Veelzijdig Velp. Door het hele centrum kunnen kinderen spelletjes spelen, raden en prijzen winnen. Jaarlijks trekken deze activiteiten zo’n 200 kinderen, voordat ze zich naar de intocht begeven. In de week voorafgaand aan het evenement wordt via de Facebookpagina en de website van Sinterklaas in Velp meer informatie gedeeld over de spellen en prijzen.
Voor de hoofdrolspeler van de intocht, de huidige Sinterklaas, wordt deze editie extra speciaal. Na 25 jaar dezelfde route te hebben gereden, zal dit zijn laatste keer zijn. Generaties kinderen hebben hem langs de route toegejuicht, en dit jaar zwaaien ouders die zelf als kind aanwezig waren, nu samen met hun eigen kinderen. Ondanks de aankomende veranderingen zal de intocht van Sinterklaas volgend jaar onverminderd een feestelijke traditie blijven in Velp.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.