Muziek op zaterdag: Tata Mirando in de Zoomerij Velp

24 okt , 20:31 Nieuws
djangela mirando in de zoomerij velp tata mirando
VELP - Op zaterdag 9 november 2024 is er een bijzonder solo-optreden van Djangela Mirando in de Zoomerij Velp. Djangela is lid van het Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando en de kleinzoon van Josef Weiss, de oprichter van dit beroemde orkest.
Djangela Mirando leerde de muzikale tradities van zijn familie van jongs af aan, waarbij hij zowel de piano als de contrabas onder de knie kreeg. Door zijn vele optredens in onder andere schouwburgen en muziekcentra heeft hij een indrukwekkende ervaring opgebouwd, zowel in orkestverband als solo.
Het Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando verwierf in de jaren ’50 en ’60 grote bekendheid in Nederland. Onder de leiding van Josef Weiss groeide het orkest uit tot een muzikaal fenomeen. Tot op de dag van vandaag wordt dit muzikale erfgoed voortgezet door de nakomelingen van Weiss, waaronder Djangela.
Het concert van Djangela Mirando valt samen met de opening van een nieuwe expositie van het kunstenaarsduo Giel en Lia van den Hoven. Hun werken zijn te zien van 9 november tot 28 december in de Zoomerij Velp, met de officiële opening van de tentoonstelling van 13.00 tot 14.00 uur, direct gevolgd door het optreden van Djangela.

Muziek op zaterdag

Elke maand organiseert de Zoomerij Velp een muzikale middag, waarbij lokale bands, muziekverenigingen of solisten optreden. In de Zoomerij Velp vindt deze serie elke tweede zaterdag van de maand plaats, van 14.00 tot 15.00 uur. De concerten zijn live en gratis toegankelijk. Voor meer informatie en de data kun je terecht op www.dezoomerij.nl/maakhetmee.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.