Leerlingenorkest Rheden sluit seizoen af met feestelijk concert in Openluchttheater De Pinkenberg

17 sep , 17:40 Nieuws
leerlingenorkest rheden sluit seizoen af met feestelijk concert in openluchttheater de pinkenberg 15 09 2024 1
VELP/ROZENDAAL – Zondag 15 september sloot het leerlingenorkest van Rheden het seizoen af met een feestelijk concert in het Openluchttheater De Pinkenberg aan de Kluizenaarsweg. Na maanden van intensieve repetities in De Zoomerij aan het Ericaplein in Dieren, stond het orkest onder leiding van dirigent Patrick de Heus om hun muzikale vorderingen te presenteren.
Het leerlingenorkest, gekleed in lichtblauwe T-shirts met muzieknotities, bestaat uit een gevarieerde mix van instrumenten zoals slagwerk, viool, gitaar, fagot en schuiftrombone. De leden repeteren één keer per maand op zondag, waarbij ze samen oefenen, lunchen en hun vooruitgang laten horen aan hun ouders.
Het concert opende met het stuk Sophia, waarna De Heus het publiek betrok door ze mee te laten doen, bijvoorbeeld met stampen op de maat van de muziek. Het plezier van de leerlingen was duidelijk hoorbaar in de stukken die zij speelden. De middag werd afgesloten met het energieke nummer Multicolor van Son Mieux, waarmee het seizoen op een muzikale en enthousiaste manier werd afgerond.
De Heus, die de leerlingen tussen de 6 en 21 jaar oud begeleidt, had de muziek speciaal aangepast zodat iedereen op zijn of haar niveau kon meespelen. "Het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft in het samen spelen," aldus de dirigent. Het concert, dat om 15.00 uur begon en een uur duurde, werd veelal door familieleden en bekenden bezocht.

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.