Lezing over de terugkeer van de wolf in Velp, georganiseerd door Partij voor de Dieren

29 sep , 15:57 Nieuws
wolf jamie lebbink fotografie
VELP – De terugkeer van de wolf op de Veluwe roept bij velen gemengde gevoelens op. Om meer inzicht te geven in de rol van deze wilde diersoort, organiseert de Partij voor de Dieren Rheden op woensdag 16 oktober een lezing in Velp. Tijdens deze bijeenkomst zal wolvendeskundige Lennard Jaspers zijn kennis en ervaringen delen over de terugkeer van de wolf in Nederland.
Na meer dan 150 jaar afwezigheid zijn wolven weer terug in Nederland en op de Veluwe. Dit heeft de natuur op de Veluwe completer gemaakt, maar de terugkeer van de wolf brengt ook veel emoties met zich mee, zowel positief als negatief. Daarom vindt de Partij voor de Dieren Rheden het belangrijk dat inwoners van het gebied rond de Veluwezoom goed geïnformeerd zijn over de wolf en wat het betekent om deze buur in de natuur te hebben.
Tijdens de lezing zal worden ingegaan op vragen zoals: Is angst voor de wolf terecht of kunnen we vreedzaam samenleven? Welke voorzorgsmaatregelen zijn nodig om vee en huisdieren te beschermen? En willen we de natuur aanpassen aan de mens, of andersom?
Wolvendeskundige Lennard Jaspers, oud-boswachter bij Natuurmonumenten en werkzaam voor Stichting Behoud Veluwsch Landschap, heeft jarenlang de wolven bestudeerd en in het wild geobserveerd. In zijn lezing gaat hij in op de historie van de wolf in Nederland, de beschermde status van het dier en de ecologische betekenis van hun terugkeer. Ook zal de maatschappelijke onrust die de wolf met zich meebrengt, worden besproken. De presentatie bevat filmmateriaal en biedt ruimte voor vragen en discussie.

Details van de lezing:

  • Datum: Woensdag 16 oktober 2024
  • Tijd: 20.00 – 22.00 uur
  • Locatie: Ontmoetingscentrum ‘De Paperclip’, Eiberstraat 14, Velp
  • Kosten: € 5,00 (contant betalen bij binnenkomst)
  • Aanmelden: Via [email protected]
Er is plaats voor maximaal 25 personen, dus wees er snel bij om je aan te melden.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.