Mascotte Sjors deelt Sjorsboekje uit aan basisschoolkinderen in de gemeente Rheden

30 aug , 14:32 Nieuws
sjors sportief sjors creatief
GEMEENTE RHEDEN - Het schooljaar 2024/2025 is van start gegaan, en daarmee ook het populaire project ‘Sjors Sportief’ en ‘Sjors Creatief’. Dit jaar kreeg het project een bijzondere aftrap: mascotte Sjors zelf bracht een bezoek aan alle basisscholen in de gemeente Rheden om persoonlijk het Sjorsboekje met sport- en cultuuractiviteiten te overhandigen aan de leerlingen.

Sjors Sportief en Creatief: Ontdek je talent

Met ‘Sjors Sportief’ kunnen kinderen vrijblijvend kennismaken met verschillende sporten, zoals dansen, hockey, judo, turnen of boksen. ‘Sjors Creatief’ biedt daarentegen proeflessen in creatieve activiteiten zoals tekenen, schilderen en muziekles. Deze kennismakingslessen zijn vaak kosteloos, waardoor alle kinderen de kans krijgen om te ontdekken welke sport of creatieve activiteit bij hen past.

Sjors op bezoek in de klas

Dit jaar bracht mascotte Sjors samen met medewerkers van Sport in Rheden een bezoek aan de groepen 3, 4 en 5. Willemien Kragt van Sport in Rheden vertelt dat de kinderen verrast waren door het bezoek: “Veel kinderen herkenden Sjors meteen en riepen enthousiast: ‘Sjors, kom binnen!’ en ‘Dat is Sjors, ik ken hem!’”. Na het uitdelen van de boekjes werd er direct enthousiast in gebladerd, op zoek naar een nieuwe sport- of cultuuractiviteit om uit te proberen.

Groot succes sinds de start

Sinds de lancering in 2017 is ‘Sjors Sportief’ en ‘Sjors Creatief’ een groot succes in de gemeente Rheden. Het project is een samenwerking tussen de gemeente, regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere aanbieders. Aan het begin van elk schooljaar wordt het Sjorsboekje, met meer dan zestig verschillende activiteiten, uitgedeeld aan alle leerlingen van groep 1 t/m 8 in de gemeente.

Kinderen in contact met sport en cultuur

Willemien Kragt benadrukt dat het project een uitstekende manier is om kinderen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met sport en cultuur. Ze verwacht dat het aantal inschrijvingen dit jaar opnieuw zal stijgen: “Elk jaar zien we dat steeds meer kinderen deelnemen aan de activiteiten, en we zijn ervan overtuigd dat dit jaar niet anders zal zijn.”
Inschrijven voor de activiteiten kan gedurende het hele schooljaar via de website www.rhedenontdekt.nl.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.