Naturalisatiedag in gemeente Rheden

16 dec 2023, 19:42 Nieuws
naturalisatieceremonie gemeente rheden 2023 1
DE STEEG - Op 15 december 2023 ontvingen acht inwoners van de gemeente Rheden officieel het bewijs van Nederlandse nationaliteit uit handen van burgemeester Carol van Eert.
Van Eert ontving de genodigden op Landgoed Avegoor en hield een korte toespraak. Vijf vrouwen en drie mannen legden in het Nederlands de verklaring van verbondenheid af en kregen daarna het bewijs van de Nederlandse nationaliteit. Na afloop van de ceremonie is was er gelegenheid tot napraten, ook met de aanwezige nieuwe inwoners die eerder dit jaar Nederlander zijn geworden.

74 inwoners Nederlandse nationaliteit

In totaal hebben 74 inwoners (37 vrouwen en 37 mannen) in 2023 in de gemeente Rheden de Nederlandse nationaliteit gekregen. In 2022 hebben 66 inwoner de Nederlandse nationaliteit gekregen.

Naturalisatiedag

Naturalisatiedag wordt sinds 2008 jaarlijks op 15 december gehouden. In het hele land vinden naturalisatieceremonies plaats voor mensen aan wie het Nederlanderschap is verleend.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.