Ontdek de historische wandelroutes van Veluwezoom met Gerrit van Middelkoop

11 mei , 11:28 Nieuws
rheejes proate
Rheejes Proate
RHEDEN - Op donderdag 16 mei neemt verhalenverteller Gerrit van Middelkoop zijn publiek mee op een boeiende reis door de tijd en natuur tijdens de lezing "Wandelvreugd" bij Rheejes Proate in het Dorpshuis van Rheden. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en toegang kost 5 euro, inclusief koffie of thee.
Gerrit, geboren en opgegroeid aan de rand van de bossen in De Steeg, deelt zijn jeugdherinneringen over hoe de gemeente actief het toerisme bevorderde. Hij vertelt over de evolutie van de Veluwezoom, ooit een toevluchtsoord voor de adel die er romantische wandelparken aanlegde, compleet met kabbelende beekjes, vijvers, en sierlijke bouwwerkjes zoals mijmerhutten en Chinese koepels.
De lezing verdiept zich in de transformatie van de 'woeste gronden' naar productieve natuurgebieden door initiatieven van de Heidemaatschappij en Staatsbosbeheer eind 19e eeuw. Ook bespreekt hij de verandering in de natuurbeleving met de komst van organisaties als de ANWB en de Vereniging Tot Behoud Van Natuurmonumenten in de 20e eeuw, die het toerisme voor 'de gewone man' stimuleerden.
"Wandelvreugd" is niet alleen een historische vertelling; het wordt een interactieve ervaring met historische foto's en wandelliedjes, ondersteund door een klein gelegenheidskoortje, waarbij het publiek wordt uitgenodigd mee te zingen. Vergeet niet uw wandelstok mee te nemen voor deze boeiende ochtend!
Lees ook:
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.