Onthulling naam Hans Van Daelpad, (snel)fietspad tussen Velp en Arnhem

25 jan , 12:18 Nieuws
hans van daelpad fietspad velp arnhem 24 01 2024 1
VELP - Op 24 januari 2024 bevestigden de broer en zus van Hans van Dael samen met de wethouders Gea Hofstede van Rheden en Bob Roelofs van Arnhem twee naambordjes langs het nieuwe fietspad tussen Velp en Arnhem.
Door dit fietspad, dat loopt vanaf de kruising Zuider Parallelweg-Laarweg in Velp tot aan de Lange Water in Arnhem, is het nu makkelijker om snel met de fiets van Velp naar Arnhem te komen en andersom. Bovendien maakt dit pad de onderwijsinstellingen daar beter bereikbaar per fiets.

Feestelijk moment op de fiets

Samen met Fons van Dael (broer van Hans) en Pien van Dael (zus van Hans) bevestigde wethouder Gea Hofstede het bord aan de Velpse kant waar het fietspad aansluit op het kruispunt Zuider Parallelweg-Laarweg. Wethouder Bob Roelofs bevestigde vervolgens het naambord op zijn beurt aan de Arnhemse kant waar het fietspad bij de Lange Water komt.
Nabestaanden van Hans van Dael, vertegenwoordigers van de Fietsersbond afdeling Rheden/Rozendaal, afdeling Arnhem en andere genodigden waren aanwezig bij dit feestelijke moment. Gezamenlijk fietsten zij van Velp naar Arnhem en weer terug. Onderweg was er tijd voor een bakje koffie/thee met wat lekkers.

Wie was Hans van Dael

Het fietspad tussen Velp en Arnhem is vernoemd naar Hans van Dael. Hans was een zeer actief lid van de Arnhemse Fietsersbond en zette zich ook als voorzitter in voor de belangen van fietsers en behoud van groen. Volgens de Fietsersbond zou je hem de toenmalige fietsburgermeester van Arnhem e.o. kunnen noemen. Hij stond ook aan de wieg van de oprichting van de afdelingen Rheden-Rozendaal van de Fietsersbond. Hans van Dael is helaas in september 2006 op 52-jarige leeftijd overleden.
Klik op de bovenste foto voor meer foto's.
snelfietspad gemeente rheden
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.