Vrijwilligers gezocht voor Humanitas Thuisadministratie Rheden

25 jan , 11:41 Nieuws
dag van de armoede humanitas
RHEDEN - Humanitas Thuisadministratie begeleidt inwoners van de gemeente Rheden om inzicht en overzicht te krijgen over hun financiën en administratie. Met als doel dat de inwoner daarna zelf verder kan.
Door scheiding, ziekte, verlies van werk of andere problemen is er minder aandacht voor de financiën en de administratie waardoor er al snel problemen kunnen ontstaan.

Vrijwilligers gezocht

Jij als vrijwilliger komt bij de mensen thuis om hen te coachen in bijvoorbeeld het verkrijgen van inzicht, het afhandelen van de post, maken en gebruiken van een budgetplan. Maar ook een steun en toeverlaat als zij hun ei kwijt moeten. De duur van zo’n begeleiding staat niet vast. Deze is volledig afhankelijk van de gewenste begeleiding en stopt pas in overleg met jou als vrijwilliger en de inwoner.
Natuurlijk krijg jij vanuit Humanitas de nodige professionele ondersteuning alvorens te starten als vrijwilliger. Die bestaat uit scholing, terugkombijeenkomsten (waar de vrijwilligers van elkaar kunnen leren), interessante themabijeenkomsten en begeleiding door de coördinator. De coördinator doet de intake en koppelt jou als vrijwilliger met de inwoner, dit altijd in overleg.
In 2023 hebben de vrijwilligers meer dan 100 mensen kunnen ondersteunen! Om dit ook in 2024 waar te kunnen maken, zoeken we vrijwilligers.
Ben jij goed in het omgaan met mensen en vind jij het leuk om mensen te stimuleren en te ondersteunen? Heb jij affiniteit met financiën en administratie en heb jij 2 uur per week tijd? Dan zoeken we jou! Er is gratis scholing, een gedegen inwerkprogramma, een reiskostenvergoeding en er is altijd iemand om op terug te vallen. Iedereen is welkom, jong, oud, vrouw of man!
Wat levert jou het op? Samenwerken met gezellige en enthousiaste collega-vrijwilligers en hulp kunnen bieden aan mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.
Ben jij geïnteresseerd in deze betekenisvolle vrijwilligersfunctie?
Bel of mail met Gea Bouwers, coördinator Humanitas Thuisadministratie Rheden,
06 – 2393 3004 – [email protected]
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.