Rheejes Praote: Lezing over 'Na een lang leven alleen verder' in Dorpshuis Rheden op 17 oktober

11 okt , 7:44 Nieuws
na een lang leven alleen verder1 marjon weijzen
Marjon Weijzen
RHEDEN - Op donderdag 17 oktober wordt er in het Dorpshuis van Rheden een lezing georganiseerd door Marjon Weijzen, met als onderwerp 'Hoe ga je verder als je partner overlijdt na een lang leven samen?' Deze lezing is onderdeel van Rheejes Praote, een serie bijeenkomsten waarin onderwerpen die leven in de gemeenschap van Rheden centraal staan.
Marjon Weijzen, journalist en levensverhaalschrijver uit Rheden, zal ingaan op de ervaringen van meer dan twintig zeventigplussers die hun partner verloren en alleen verder moesten. Samen met rouwtherapeut Maria de Greef interviewde zij weduwen en weduwnaars over hun rouwproces en hoe zij na enkele jaren opnieuw zin in het leven vonden. De verhalen zijn gebundeld in het boek Na een lang leven samen... alleen verder, waarin duidelijk wordt hoe zwaar en intens het verlies van een partner kan zijn, maar ook hoe de meeste mensen uiteindelijk weer hun weg in het leven weten te vinden.
De bijeenkomst biedt ruimte voor herkenning, begrip en uitwisseling van ervaringen voor iedereen die een soortgelijke situatie heeft meegemaakt of er meer over wil leren. Voor veel ouderen in Rheden zijn de Rheejes Praote-bijeenkomsten een belangrijk moment van verbinding en reflectie, waarbij onderwerpen die de gemeenschap raken, worden besproken.
Rheejes Praote is een bekende reeks lezingen en bijeenkomsten in de gemeente Rheden, waar inwoners samenkomen om in een ontspannen sfeer te praten over verschillende maatschappelijke en persoonlijke thema's. Van lokale geschiedenis tot persoonlijke verhalen, het programma van Rheejes Praote is breed en divers. De bijeenkomsten zijn een ontmoetingsplaats voor jong en oud, waarbij de nadruk ligt op het delen van ervaringen en inzichten die mensen verder helpen in hun dagelijkse leven.

Praktische informatie:

  • Locatie: Dorpshuis Rheden
  • Datum: Donderdag 17 oktober
  • Tijd: 10:00 uur
  • Kosten: 5 euro (inclusief koffie of thee)
De lezing van Marjon Weijzen biedt een waardevolle kans om stil te staan bij het rouwproces en hoe mensen na een groot verlies weer verder kunnen met hun leven. Of u nu zelf een verlies heeft meegemaakt, iemand in uw omgeving wilt ondersteunen, of simpelweg geïnteresseerd bent in het onderwerp, deze lezing is de moeite waard.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.