Ringslangexcursie voormalig Zwembad Beekhuizen in Velp

25 aug , 13:32 Nieuws
ringslangenexcursie stichting broedplaats beekhuizen
VELP/ROZENDAAL - Kom op zaterdag 7 september naar het voormalige openlucht zwembad Beekhuizen en leer alles over de ringslang! Ga op pad met een ringslangexpert van Ravon, deze neemt je mee over het natuurterrein. UPDATE: deze excursie gaat niet door!
Hij weet alles over deze ongevaarlijke slang die leeft in het natuurgebied in Velp. Hij vertelt ook over de kikkers, padden en hazelwormen, die er ook leven. Als we geluk hebben zien we een ringslang zwemmen in één van de zwembaden of tussen een houtstapel liggen. Stichting Broedplaats Beekhuizen organiseert deze excursie en beheert het natuurterrein. Op het natuurterrein van voormalig Zwembad Beekhuizen hebben de bewoners/beheerders diverse broedhopen gemaakt.

Broedhopen

Broedhopen voor ringslangen zijn speciaal aangelegde "compost"-hopen die dienen als een veilige en warme plek waar ringslangen hun eieren kunnen afzetten en laten uitkomen. Deze broedhopen zijn een belangrijk onderdeel van natuurbehoud, vooral in gebieden waar natuurlijke broedplaatsen schaars zijn geworden door menselijke activiteiten of veranderingen in het landschap.

Waarom zijn broedhopen belangrijk?

Op de foto zie je achter de mensen een broedhoop. Ringslangen leggen hun eieren het liefst in warme, vochtige omgevingen, zoals composthopen, mesthopen of andere organische materialen die in staat zijn warmte vast te houden. De broedhopen helpen bij het creëren van de juiste omstandigheden voor de eieren om uit te komen, omdat de temperatuur in de hoop hoger is dan in de omliggende grond, wat essentieel is voor de ontwikkeling van de jonge slangen. Bovendien bieden broedhopen bescherming tegen roofdieren.

Aanmelden

Het aantal plaatsen is beperkt, meld u daarom snel aan! Aanmelden kan door een email te sturen naar [email protected]. De kosten zijn € 5,00 per volwassene, € 2,50 voor kinderen. Voor mensen met een Gelrepas is € 1,00. Kijk voor meer informatie ook op: https://www.zwembadbeekhuizen.nl/sbb-hoofdpagina/.

Excursie

Start 10.00 - 11.00 uur. Verzamelen aan de Beekhuizenseweg 93 in Velp (kwartier voor aanvang).
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.