Nieuwe Ruimte presenteert expositie 'Meduses' van Hanni Stolker en gastkunstenaars

25 aug , 10:17 Nieuws
expositie meduses nieuwe ruimte velp
VELP - Met de titel ‘Meduses’ organiseert Nieuwe Ruimte, het Rhedens podium voor beeldende kunst, van 1 september t/m 29 september 2024 een bijzondere expositie met werk van de ‘kunstenaar van de maand’ Hanni Stolker. Voor deze gelegenheid nodigde Stolker drie mede-exposanten uit: Madelon Overbeek, Nikki Goldhoorn en Frans van Nunen.
De naam van de expositie verwijst naar Medusa, het mythologische wezen uit de Griekse oudheid. In deze mythologische horrorvertelling spelen drie vrouwelijke figuren, de Gorgonen, en één man, de held Perseus, een centrale rol. Het verhaal eindigt dramatisch wanneer Athena het prachtige haar van Medusa verandert in kronkelende slangen, waarna Perseus haar onthoofdt. Hoewel de eeuwenoude Griekse gruwel niet direct zichtbaar is in de geëxposeerde werken, zijn er wel subtiele verwijzingen, aanknopingspunten en citaten te ontdekken.
Hanni Stolker, die haar opleiding genoot aan de AKI (Academie voor Kunst en Industrie) waar zij les kreeg van Frans van Nunen, excelleert in het schilderen van de tekens van de dierenriem, elk op unieke wijze weergegeven. Voor Madelon Overbeek vormt de zee en het leven daarin een onuitputtelijke bron van inspiratie. Met diverse materialen geeft zij vorm aan de elegantie en schoonheid van kwallen. Nikki Goldhoorn werkt vanuit haar intuïtie, waarbij de vele slangenvormen in haar werk Medusa altijd dichtbij houden. Frans van Nunen toont werk uit 2023 en 2024, waarin de vrouw centraal staat. Hij werkt gedreven en gejaagd, voortdurend op zoek naar dat ene volmaakte beeld dat snel kan verdwijnen in de duisternis van het onbewuste.
De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 1 september om 15:00 uur door burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden, in de expositieruimte aan de Oranjestraat 36a in Velp. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het duo Goldhoorn. Bezoekers zijn elke zondag welkom van 12:00 tot 17:00 uur, met gratis entree. Tijdens het Monumentenweekend is de expositie ook te bezoeken op zaterdag 14 september. Op deze dag en op 15 september zal Hanni Stolker om 15:00 uur en 16:00 uur een performance presenteren.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.