Samen op de bres voor de volgende generaties

02 jan 2023, 15:34 Nieuws
grootouders voor het klimaat
REGIO - Sinds enige tijd is in Arnhem en directe omgeving (gemeentes Arnhem, Rheden, Lingewaard) een lokale werkgroep van “Grootouders voor het Klimaat” actief.
Deze werkgroep, bestaande uit zes bezorgde grootouders, is een aantal malen met elkaar in gesprek geweest om te bepalen op welke wijze we in ons gebied aandacht kunnen geven aan de beweging Grootouders voor het Klimaat
Als lokale werkgroep willen deze grootouders bekijken hoe ze zoveel mogelijk belangstellenden kunnen betrekken bij hun activiteiten.
De komende periode willen ze zich richten op een viertal thema’s te weten:
  • Naamsbekendheid in de omgeving.
  • Contact en samenwerking met andere milieu-/klimaatorganisaties in deze omgeving;
  • Contact met lokale politiek
  • Onderwijs en educatie.
De deelnemers willen bijeenkomsten van andere lokale milieu-/klimaatorganisaties bezoeken en ideeën uitwisselen. Daarvoor hebben ze een presentatie gemaakt, vanuit het oogpunt van de grootouders
Met het oog op de provinciale statenverkiezingen in het voorjaar van 2023 proberen ze hun gedachtengoed onder de aandacht te brengen van de deelnemende politieke partijen
In samenwerking met regionale en lokale bibliotheken zal de werkgroep starten met voorleesmomenten voor kinderen/jeugd. De eerste contacten met de bibliotheken zijn gelegd en ze zoeken grootouders die het leuk vinden zo af en toe voor te lezen in de bibliotheek.
Als u, als lezer van dit artikel, belangstellend bent om op deze (of één van deze) activiteiten mee te werken dan kunt u voor nader contact mailen naar: [email protected] . Of via het contactformulier van de landelijke website: www.grootoudersvoorhetklimaat.nl .
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.