Schrijf je kind nu in voor Muziekmaatje bij het Dierens Harmonie Orkest

13 sep , 17:24 Nieuws
muziekmaatje aart van raalte
DIEREN – Het leren bespelen van een muziekinstrument is een vaardigheid waar je je hele leven plezier van hebt. Is jouw kind tussen de 6 en 9 jaar oud? Dan is het nu tijd om je in te schrijven voor Muziekmaatje bij het Dierens Harmonie Orkest (DHO)! Dit programma biedt een speelse en creatieve manier om de basis van muziek te leren, onder deskundige begeleiding.

Wat is Muziekmaatje?

Muziekmaatje is een basisopleiding voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar. Op een speelse manier leren kinderen in een groepje de beginselen van muziek maken. Een uniek onderdeel van dit programma is dat de kinderen hun eigen fluit van bamboe maken. Gedurende het jaar komen er steeds meer gaatjes bij in de fluit, zodat deze meegroeit met de muzikale vorderingen van de kinderen. Naast de bamboefluit gebruiken de kinderen ook verschillende ritme-instrumenten en leren ze het notenschrift.
Wat Muziekmaatje extra bijzonder maakt, is dat het programma flexibel wordt ingevuld op basis van de interesses van de kinderen. Het plezier in muziek maken staat altijd voorop!

De voordelen van muziekles

Muzieklessen hebben tal van voordelen voor kinderen. Het is niet alleen leuk, maar helpt hen ook bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en concentratie. Bovendien biedt muziek een ontspannen manier om even helemaal op te gaan in een creatieve hobby, weg van de drukte van mobieltjes en andere afleidingen.

Waar en wanneer?

De Muziekmaatje-lessen worden gegeven op donderdagmiddag. Daarnaast zijn er drie proeflessen op maandag 1, 8 en 15 oktober. Deze proeflessen kosten slechts € 5,00 en je kunt je aanmelden via het Sjorsboekje, dat op alle basisscholen in de gemeente Rheden is uitgedeeld. Via het Sjorsboekje of de website van Rheden Ontdekt kun je je inschrijven voor de lessen.

Kosten

De kosten voor Muziekmaatje bedragen € 22,00 per maand, inclusief alle benodigde materialen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Dierens Harmonie Orkest via www.dhodieren.nl of stuur een e-mail naar [email protected].
Laat je kind de magie van muziek ontdekken en schrijf hem of haar nu in voor Muziekmaatje!
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.