Seizoensafsluiting met Jeugddweilorkest 't Kleintje Spul(t) in Velp

09 sep , 21:02 Nieuws
seizoensafsluiting met jeugddweilorkest t kleintje spult in velp 08 09 2024 1
VELP - Zondag 8 september sloot het jeugd dweilorkest 't Kleintje Spul(t) uit Zutphen het seizoen af van de reeks concerten, aangeboden door de Geërfden van Velp, bij de sfeervolle muziektent in het Villapark aan de Overbeeklaan. Het optreden markeerde een feestelijk einde van een zomer vol muziek.
Het enige echte jeugd dweilorkest van Nederland bestaat sinds 2012 en wordt gevormd door een groep van enthousiaste jonge muzikanten, die zelfstandig optreedt met een eigen repertoire. Op dit moment telt 't Kleintje Spul(t) 32 leden, allen 16 jaar of jonger. Het orkest maakt deel uit van Vereniging ’t Spul(t) uit Zutphen, waar ook het "grote orkest" toe behoort.
De jonge muzikanten, vaak gehuld in hun opvallende knalroze glitterpakken en gifgroene blouses, zijn een opvallende verschijning en worden inmiddels op veel plekken in het land herkend. Hun passie voor muziek is aanstekelijk, en wat het orkest extra bijzonder maakt, is dat ze al hun muziek uit het hoofd spelen. Op dit moment telt het grote orkest 28 leden, die garant staan voor een feestelijke sfeer en onvergetelijke optredens.
Het concert in Velp duurde van 16.00 tot 18.00 uur en trok veel publiek. Tijdens de pauze was er gelegenheid om te genieten van een hapje en drankje, terwijl de toegang voor iedereen gratis was. Dankzij het enthousiasme en de vrolijke muziek van het jeugdorkest werd het een middag om niet snel te vergeten.

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.