Stichting De Tuin van Sjef viert 25-jarig jubileum met onthulling schilderij en speciale tentoonstelling

09 sep , 21:13 Nieuws
stichting de tuin van sjef viert 25 jarig jubileum met onthulling schilderij en speciale tentoonstelling 08 09 2024 1
VELP - Op zondag 8 september 2024 vierde Stichting De Tuin van Sjef haar 25-jarig jubileum. Het feestelijke moment werd gemarkeerd door de onthulling van een nieuw schilderij om 14.00 uur, in het bijzijn van burgemeester Carol van Eert en wethouder Paul Hofman van de gemeente Rheden. Vele vrijwilligers, sponsoren, buren en bekenden waren aanwezig bij de ceremonie, waarmee ook de jubileumtentoonstelling officieel werd geopend.
Na een korte toespraak van de burgemeester vond de onthulling van het schilderij plaats, buiten in de prachtige tuin. Vervolgens werd er getoost op het 25-jarig bestaan van de stichting. Stichting De Tuin van Sjef werd opgericht op 4 oktober 1999 om Sjef van der Molen, de schepper van de bijzondere tuin in Velp, te ondersteunen. Door de stichting kon hij zich volledig richten op de zorg voor de tuin, zonder de verantwoordelijkheid van overleggen met de gemeente, het waterschap en andere instanties. De stichting zorgde ook voor het werven van donaties en het aanschaffen van materialen voor het beheer van de tuin. Sinds eind 2016, twee jaar na het overlijden van Sjef, is de stichting officieel eigenaar van de tuin en het bijbehorende woonhuis.
Ter gelegenheid van het jubileum is er een speciale tentoonstelling georganiseerd, getiteld "Door de natuur vernieuwt zich het leven", waarin kunstwerken van Sjef van der Molen te zien zijn. De tentoonstelling omvat niet alleen werken uit de vaste collectie, maar ook unieke tekeningen die normaal gesproken in particulier bezit zijn en zelden worden tentoongesteld. Burgemeester Van Eert en wethouder Hofman waren de eerste bezoekers van de tentoonstelling en hingen het nieuw verworven schilderij met trots op in de werkkamer van Sjef.
De jubileumtentoonstelling is tot en met 3 november elke zondag te bezichtigen. Bezoekers dienen zich van tevoren aan te melden via de website detuinvansjef.nl, waarbij er met tijdsloten wordt gewerkt om drukte te voorkomen en iedereen de kans te geven om in alle rust van de kunstwerken te genieten.

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.