Slimme afvalbak Mr. Fill gaat gemeente Rheden helpen

13 sep , 6:56 Nieuws
wethouder klomberg stopt afval in mr fill gemeente rheden
VELP - Sinds maandag 9 september heeft het Churchillplein in Velp een nieuwe, innovatieve afvalbak. De gemeente Rheden heeft twee reguliere afvalbakken vervangen door één slimme afvalbak, genaamd Mr. Fill. Deze afvalbak is onderdeel van een proef waarmee de gemeente onderzoekt of slimme afvalbakken bijdragen aan een schonere en nettere omgeving, en of ze ook kostenbesparend kunnen werken.

Mr. Fill: efficiënter afvalbeheer

Mr. Fill onderscheidt zich door een ingebouwde persfunctie, waardoor de bak vier tot vijf keer meer afval kan verwerken dan een reguliere afvalbak. Ondanks deze extra capaciteit neemt de bak slechts de ruimte van één normale afvalbak in beslag. Dit betekent dat de afvalbakken minder vaak geleegd hoeven te worden, wat een efficiëntere inzet van tijd en middelen oplevert. Daarnaast sluit de bak volledig af, zodat er geen afval kan wegwaaien.

Slimme functies voor een schone omgeving

De slimme afvalbak heeft meerdere handige functies. Zo is hij uitgerust met een vulgraadsensor die een melding geeft wanneer de bak vol is en geleegd moet worden. Mr. Fill werkt op zonne-energie, is voorzien van een brandveilige asbak en kan op afstand worden afgesloten, bijvoorbeeld rond de jaarwisseling om vandalisme te voorkomen.
Wethouder Klomberg is enthousiast over de pilot: “Een fijne en schone openbare ruimte vinden we allemaal prettig. Deze pilot met Mr. Fill gaat ons daar vast en zeker een handje bij helpen.”
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.