Speelotheek Het Kasteel in Velp bestaat 30 jaar

10 okt , 18:31 Nieuws
sot en muziekver
VELP - Woensdag 9 oktober 2024 heeft Speelotheek Het Kasteel zijn 30-jarig jubileum gevierd samen met leden van de Speelotheek. Die middag kwamen vier muzikanten van Harmonie Unisono, met hun instrumenten kinderliedjes spelen.
De kinderen, die verkleed mochten komen, mochten het liedje raden en zelf op instrumentjes meedoen. In de pauze was er limonade en een traktatie.
Speelotheek Het Kasteel is er voor jonge kinderen en hun (groot)ouders. In de Speelotheek leen je speelgoed, zoals je in een bibliotheek boeken leent. Kinderen van 0-8 jaar en hun (groot)ouders kunnen hier speelgoed, spelletjes en spullen voor kinderfeestjes lenen.

Het motto is: Speelotheek Het Kasteel ‘nooit te oud om te spelen’

Geschiedenis: 

De Speelotheek in Velp bestaat al vanaf 1994. De officiële opening vond plaats op 8 oktober 1994. Toen heette de Speelotheek 'De Berehoek'. Dit was in cultureel centrum De Zuidhoek aan de Van Heeckerensstraat 1. De naam van dit centrum veranderde later in Buurthuis De Poort.
Het doel was kinderen een extra stimulans tot spelen te bieden en zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Heel belangrijk was en dat is het nog steeds, de toegankelijkheid voor mensen met een beperkte beurs.
In 2014 verhuisde de Speelotheek naar zorgcentrum Oosterwolde aan de Gasthuislaan. Vanaf november 2021 is de Speelotheek gevestigd in woon/zorgcentrum Schoonoord, Schoonoord 2 (hoek Hoofdstraat en Hogeweg).

Wat is er veranderd?

Voor steeds meer mensen is duurzaamheid een reden om te komen lenen. Wat je leent hoef je immers niet te kopen. Naast het uitlenen van speelgoed is er ook spelmateriaal voor de doelgroep ouderen. Zo zijn er onder andere herinneringskoffers met voorwerpen over een thema-van-vroeger. Deze worden vooral uitgeleend aan mantelzorgers en zorginstellingen.

De voorzitter vertelt:

“Laatst vertelde ik een meisje van 8 jaar over de ‘verjaardag’ van de Speelotheek.” Ze vroeg: “Krijg je dan ook een cadeautje?” Ik antwoordde: “Het mooiste zou zijn als nog meer kinderen naar de Speelotheek komen om speelgoed uit te proberen!”
Het Kasteel wordt geleid door een bestuur en gemotiveerde vrijwilligers. Allen werken op vrijwillige basis. De speelotheek is aangesloten bij de VSN, Vereniging Speelotheken Nederland.
Contributie voor lidmaatschap is 5,-- per jaar. Hiernaast kies je een abonnement van €20,-- (1 artikel), €25,-- (twee artikelen) of €30,-- (drie artikelen) per jaar. De Gelrepas kan gebruikt worden voor een abonnement naar keuze. Je kunt ook Vrienden worden van de Speelotheek vanaf €5,-- per jaar.

Uitleenadres:

Nieuw Schoonoord 2 aan de Hoofdstraat. Met volop parkeergelegenheid. De openingstijden; op woensdag in elke oneven week van 14.30 tot 16.30 uur. Meer info: https://www.speelotheekvelp.nl/
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.