Succes voor Velpse Valentijn Jeukendrup in Parijs

08 jul 2023, 13:56 Nieuws
valentijn jeukendrup succes voor velpse valentijn jeukendrup in parijs
Valentijn Jeukendrup
VELP/PARIJS - Cellist Valentijn Jeukendrup (14) uit Velp heeft bij het internationale Concours Flame in Parijs een eerste prijs gewonnen in de categorie cellisten van 14 tot 17 jaar. Daarnaast ontving hij uit handen van Germaine Tocatlian, de oprichter en directeur van het concours, een speciale prijs voor zijn optreden.
Concours Flame vond voor het eerst plaats in 1990 en werd dit jaar gehouden voor pianisten, violisten en cellisten van 6 tot 26 jaar in het Conservatoire à Rayonnement Régional de Paris. Kandidaten kwamen uit 35 verschillende landen. Het concours heeft als doel om jonge musici aan het begin van hun carrière te ontdekken en hen kansen te bieden voor hun verdere muzikale ontwikkeling.
De jury prees Valentijns podiumpresentie en de veelkleurigheid en virtuositeit van zijn spel in de Polonaise de Concert van de Boheemse cellist David Popper en het eerste celloconcert van C. Saint-Saëns. Valentijn oogstte veel bijval van het publiek, dat in groten getale was toegestroomd in de Salle Gabriel Fauré om de jonge talenten te beluisteren.
Valentijn studeert aan de Academie Muzikaal Talent Utrecht.
van gemakkelijk volgen? Like dan ook onze , volg ons op of en of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse . op bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.