Velper Bach Ensemble viert 40-jarig jubileum met feestelijk concert in de Grote Kerk

20 sep , 7:08 Nieuws
jjubileumconcert velper bach ensemble
VELP – Op zondag 6 oktober viert het Velper Bach Ensemble zijn 40-jarig jubileum met een bijzonder concert in de Grote Kerk van Velp, gelegen aan de Kerkstraat 32. Het concert, getiteld ‘Jubilate met Bach en Händel’, begint om 14.30 uur en belooft een muzikaal feest te worden, met werken van zowel Johann Sebastian Bach als Georg Friedrich Händel.
Tijdens het jubileumconcert worden drie grote werken uitgevoerd:
  • J. S. Bach – Magnificat
  • G. F. Händel – Utrecht Te Deum
  • G. F. Händel – Jubilate bij het Utrecht Te Deum
De uitvoerenden zijn het koor van het Velper Bach Ensemble, ondersteund door het barokorkest Sequenza uit Nijmegen onder leiding van Anke Foede. Daarnaast treden solisten Estelle de Koning (sopraan), Neline Adams (alt), Edward Ross (tenor), en Tiemo Wang (bas) op. Het geheel staat onder de vertrouwde leiding van dirigent Frank Litjens, die al sinds 1992 verbonden is aan het ensemble.
Kaartverkoop Kaartjes voor dit jubileumconcert zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor €25,- en aan de zaal voor €27,50. Dit is inclusief koffie of thee. Tickets kunnen worden aangeschaft via de website www.velperbach.nl of bij Boekhandel Jansen en De Feijter aan de Emmastraat 6 in Velp.
Veertig jaar Velper Bach Ensemble In 1984 werd het Velper Bach Ensemble opgericht door een groep enthousiaste muziekliefhebbers uit Velp. Sindsdien heeft het ensemble zich ontwikkeld tot een vaste waarde in de Velpse muziekwereld, met een indrukwekkend repertoire van meer dan tachtig concerten. Naast muziek van Bach en Händel heeft het koor door de jaren heen ook werken van onder andere Purcell, Mozart, Verdi en Britten uitgevoerd.
Het belangrijkste werk tijdens dit jubileumconcert is Bachs Magnificat, een feestelijk stuk dat direct opent met de krachtige woorden ‘Mijn ziel maakt groot de Here’, wat in het Latijn wordt gezongen als Magnificat anima mea Dominum. Ook Händels Utrecht Te Deum en het Jubilate, geschreven ter ere van de Vrede van Utrecht in 1713, brengen een jubelstemming met zich mee die perfect past bij deze feestelijke gelegenheid.
Het Velper Bach Ensemble hoopt op 6 oktober veel trouwe bezoekers, evenals nieuwe belangstellenden, te mogen verwelkomen in de Grote Kerk van Velp voor een onvergetelijk jubileumconcert.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.