Voorbereidingen Posbankloop Cross-duathlon in volle gang

19 sep 2016, 20:12 Nieuws
cross duathlon1
VELP - Met minder dan een week te gaan zijn de laatste voorbereidingen van de 3e editie van de Posbankloop Cross-Duathlon in volle gang. De discipline Cross-Duathlon, ook wel ‘run-bike-run’ genoemd, bestaat uit een combinatie van trail running- en mountainbike (MTB) onderdelen die gedurende de race afgewisseld worden.
posbankloop-cross-duathlon-199055070
Het evenement dat aankomende zaterdag 24 September voor de 3e keer georganiseerd wordt trekt na twee eerdere zeer succesvolle edities inmiddels een vaste schare deelnemers. Het aantal voorinschrijvingen overtreft ook dit jaar wederom ruimschoots dat van de voorgaande editie. Naar verwachting zullen er op de dag zelf maar liefst 300 heren en dames aan de start verschijnen.
Plaats van handeling is ook deze editie de bossen op- en rondom het voormalige Camping Beekhuizen te Velp, dat eerder dit jaar van eigenaar is veranderd en na een zeer grondig uitgevoerde renovatie nu als ‘Buitenplaats Beekhuizen’ te boek staat.

Cross-Duathlon
Deelnemers
Veel deelnemers komen uit de regio, maar er hebben zich ook een flink aantal van buiten de regio aangemeld. Naast het overgrote deel recreatieve deelnemers zullen ook enkele toppers uit het (cross)duathlon-circuit acte de présence geven. Zo zijn bij de heren Joost Christiaans, Gaby van Caulil, Frank Schotman, Hendrik Venema en de Belg Kristof Declerck kandidaten voor het podium. Bij de dames lijken de voornaamste favorieten Jony Heerink, Ilona Meter, Dieuwertje Poort en topveldrijster Reza Hormes-Ravenstijn.


DUO’s
Er kan ook ook als duo deelgenomen worden, waarbij binnen een team van 2 deelnemers één deelnemer de looponderdelen op zich neemt en de ander het fiets onderdeel. Zo is de cross-duathlon ook toegankelijk voor deelnemers die niet zelf beide onderdelen willen of kunnen doen.
Omstandigheden
Na een langdurig zonnige- en voornamelijk droge periode verkeerd het parcours -dat dit jaar op enkele plekken nog verder verbeterd is- in absolute topstaat. Het parcours dat flink geaccidenteerd is en de nodige technische stukken kent zal een flinke uitdaging zijn voor de deelnemers, waarbij met name mountainbikers en trailrunners kunnen uitblinken.


Organisatie
Het goed laten verlopen van de Cross-Duathlon blijkt ieder jaar een flinke klus, maar de organisatie prijst zich gelukkig met veel hulp van buitenaf. Langs het wedstrijdparcours, in de bossen rondom de Emma Pyramide, zijn o.a. leden van MTB Arnhem aanwezig. Leden van scoutinggroep de Markesteen zijn gastheer van het evenement. Niet alleen stellen zij hun terrein beschikbaar als evenementenlocatie, ook zorgen zij voor catering en een ruime vrijwilligersinzet.
Unieke sfeer
Ook dit jaar zal scoutinggroep de Markesteen zorgen voor een uit hout opgetrokken start/finish-boog en parc fermé (wisselzone voor het wisselen tussen het lopen en fietsen), wat zeer goed bij de natuurlijke omgeving aansluit. Tezamen met de bijzondere ligging van de start/finish onderaan de stuwwal is een unieke sfeer gegarandeerd. Met een kampvuur op het start/finish-terrein is het plaatje compleet. Dankzij de vele doorkomsten van de atleten op het start/finish is de race zonder meer de moeite waard voor toeschouwers om naar te komen kijken.
Inschrijven
Inschrijven is nog mogelijk tot uiterlijk 24 september of wanneer het maximaal aantal deelnemers is behaald.
Meer informatie over de Posbankloop Cross-Duathlon is beschikbaar via http://www.posbankcrossduathlon.nl
Lees ook: