Vrolijke barokmuziek in Romaans kerkje te Velp

14 okt , 5:02 Nieuws
gaia zsames zangeres soliste bij concert in de oude jan
VELP - Hoewel de herfstbladeren rood kleuren rondom het romaanse kerkje De Oude Jan in Velp, klinken binnen de vrolijke klanken van een zonnige Lentedag. Ensemble La Primavera (Lente) speelt zondagmiddag 20 oktober 2024 vanaf 15.30 uur een lichtvoetig programma met barokmuziek ‘vol passie en vreugde’, zoals ze het zelf verwoorden.  

Een lach en een traan

Barokensemble La Primavera werd ruim vijfentwintig jaar geleden opgericht door het duo Regina Albanez - theorbe/gitaar en Maaike Boekholt - viola da gamba. Voor de renaissance- en barokconcerten die ze geven in binnen- en buitenland kiezen ze steeds bij het programma passende solisten. De titel van het programma dat ze in Velp uitvoeren heet ‘Een lach en een traan’ en duidt op gepassioneerde muziek uit de 16e en 17e eeuw. De jonge Argentijnse sopraan Gaia Szames is uitgenodigd om de gekozen liederen te vertolken. Het ensemble won diverse prijzen en was te horen en te zien in radio- en televisieprogramma’s in Nederland en enkele andere Europese landen. Na vier eerdere CD-opnames, verschenen in 2021 twee jubileum-cd’s met o.a. Italiaanse en Spaanse muziek uit de vroege barok.

Gaia Szames

De Argentijnse sopraan Gaia Szames begon haar studie Oude Muziek aan het Conservatorium in Buenos Aires. Sinds 2020 volgt ze een Mastersopleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en tegelijkertijd studeert ze in Bazel aan de Schola Cantorum Basiliensis voor een specialisatie als ensemblezangeres. Hoewel haar studie zich richt op Italiaanse en Franse muziek uit de 16e en 17e eeuw, zingt ze ook graag vroegmiddeleeuwse en hedendaagse muziek. Als solist en ensemblezangeres zong ze al op diverse festivals in Europa.

Regina Albanez

De Braziliaanse Regina Albanez studeerde klassiek gitaar, cello en compositie aan de Universiteit in Sao Paulo. Ze vervolgde haar studie renaissance- en barokluit, theorbe en barokgitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Regina is een van de meest actieve luitspelers in Nederland en speelde o.a. met het Nederlands Kamerorkest, het Nederlands Kamerkoor en De Nederlandse Bachvereniging. Ze trad op in festivals voor oude muziek over de hele wereld. Regina geeft cursussen in Brazilië en in Nederland en geeft celloles in Amsterdam en Den Haag.

Maaike Boekholt

Maaike Boekholt studeerde viola da gamba bij Freek Borstlap aan het Brabants Conservatorium en behaalde haar Solistendiploma aan het Utrechts Conservatorium bij Anneke Pols. Als soliste en continuo speelster in verschillende kamermuziekensembles gaf zij concerten over de hele wereld en werkte zij mee aan talrijke televisie-, radio- en cd-opnamen in binnen- en buitenland. Zij speelde als soliste in de passies van Bach met o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Maaike is docente viola da gamba in Den Bosch en Weert en geeft regelmatig cursussen in binnen- en buitenland.
Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & De Feyter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur in de Oude Jan. Kijk voor meer informatie op: www.vriendenvandeoudejan.nl.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.