Woningcorporatie Portaal draagt 70 huurwoningen over aan Vivare

25 jul , 12:11 Nieuws
vivare
RHEDEN/ROZENDAAL - Woningcorporatie Portaal draagt 65 sociale huurwoningen en 5 atelierwoningen uit Dieren, Velp en Rozendaal over aan Vivare. Vanaf 1 oktober 2024 is Vivare de nieuwe eigenaar van deze woningen. Voor de huurders verandert er weinig; zij huren vanaf oktober simpelweg van Vivare.

Overzicht van de overdracht

  • 19 appartementen aan de Zilverakkerweg in Dieren
  • 5 atelierwoningen in de Oranjestraat in Velp
  • Diverse eengezinswoningen aan de Moestuin, Bernard ter Haarlaan en Schelfhoutlaan in Rozendaal

Reden voor de Overdracht

Portaal heeft in Nederland ruim 55.000 woningen, waarvan 11.500 in de regio Nijmegen en 5.000 in Arnhem. De corporatie is daarnaast actief in Amersfoort, Leiden en Utrecht. Bij de beoordeling van haar woningbezit heeft Portaal besloten om zich te richten op de stedelijke gebieden van Arnhem en Nijmegen. Om deze focus te versterken, worden woningen in de randgemeenten overgedragen aan andere corporaties zoals Vivare. Deze strategie creëert nieuwe mogelijkheden voor zowel de randgemeenten als voor de ontwikkelingen in de grote steden.
Bestuursvoorzitter Sander Heinsman van Portaal verklaart: “We zijn blij met deze samenwerking en overdracht naar Vivare. Het is belangrijk dat we als corporaties slim samenwerken in de grote opgave die ons voorligt. We moeten goed kijken waar we elkaar kunnen versterken. Dit doen we in de stad en in de regio. Portaal heeft een grote opgave in de stad en wil zich richten op het ontwikkelen van wijken en buurten waar mensen naar elkaar omkijken. Het is goed dat Vivare, die naast de stad ook in de regio sterk verankerd is, deze taak van ons wil overnemen in de randgemeenten. Zo kan Portaal meer investeren in de steden Arnhem en Nijmegen.”

Vivare blij met nieuwe huurders

Bestuurder Alfred van den Bosch van Vivare voegt toe: “Ook Vivare is tevreden met de overdracht. Net als Portaal werken wij aan betaalbare huurwoningen en een prettige leefomgeving voor onze huurders. Dat doen we in Arnhem en de gemeenten die om Arnhem heen liggen. In Dieren en Velp wonen al veel van onze huurders. Gemeente Rozendaal is voor ons nieuw, maar past qua ligging goed bij onze positie in de regio. We zijn blij met de nieuwe huurders en geven ze graag een warm welkom.”
Deze overdracht markeert een belangrijke stap voor beide corporaties, waarbij ze hun krachten bundelen om beter in te spelen op de behoeften van de lokale gemeenschappen en de stedelijke ontwikkeling in de regio te bevorderen.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.