Provincie en Arnhem testen ruggengraat raad Rheden

Foto: Dornenwolf-via-Foter.com_

INGEZONDEN – In 2017 was er het plan om een Snelle Fietsroute tussen Arnhem en Dieren aan te leggen, met als mogelijk onderdeel de aanleg van een fietspad tussen de HAN en Larenstein.

De raad in Rheden heeft toen het college opdracht gegeven om éérst de tracékeuze voor de Snelle FietsRoute te voltooien en tot die tijd géén uitvoering te geven aan het Fietspad: HAN-Larenstein. Dit om een objectieve keuze voor de snelle fietsroute mogelijk te maken.

Het college van de gemeente Rheden zet nu de zaak op scherp door te wachten tot de subsidies bijna vervallen, om daarna de inwoners én de gemeenteraad te confronteren met een voorstel om de volgorde om te draaien. Als zo’n 2 maanden eerder was gestart, dan had de opgedragen volgorde wél aangehouden kunnen worden.

Nu maakt het tracé door Velp langs het spoor voor de Snelle Fietsroute een grote kans, omdat feitelijk een deel daarvan nu al aangelegd dreigt te gaan worden. Daarmee worden de bezwaren van inwoners van de Zuider Parallelweg genegeerd en lijkt het college het draagvlak bij de provincie, de gemeente Arnhem en de Fietsersbond belangrijker te vinden dan het draagvlak bij de inwoners van Rheden.

Ingezonden door: Tjwan Oei

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen