Windmolens in de Velperwaarden hebben mega impact op Velp Zuid en Velperwaarden

Foto: Belangengroep Velp Zuidoost

INGEZONDEN – Het college van B&W heeft een Nota Energie en Landschap opgesteld. Hierin staat dat het college  mogelijkheden ziet voor windturbines in de Velperwaarden. De Gemeenteraad praat op 26 januari over deze nota.

In april wordt een besluit genomen over de voorwaarden waaronder de turbines (en zonnevelden) worden toegelaten in de gemeente.

De windturbines worden waarschijnlijk meer dan 2x zo hoog als de Posbank. De 240 m hoge windturbines zullen een enorm effect hebben op het landschap van de Velperwaarden. En óók grote gevolgen hebben voor de bewoners in Velp. Deze bewoners krijgen naar verwachting te maken met slagschaduw en geluidshinder.

In het rapport van de gemeente zijn geen visualisaties opgenomen omdat men dit “aan-de-markt” overlaat. Wij denken dat de raadsleden hierdoor geen goed beeld krijgen van de enorme invloed die de molens hebben op Velp. Wij hebben daarom zelf een visualisatie gemaakt. Zie bijgevoegde bewerkte foto.

Het schokkend om te zien hoe groot de molens zijn in verhouding tot de woningen aan de Roerdompstraat en de Talingsingel. De windmolens zullen minstens tot aan het spoor zichtbaar zijn. Het beeld van het rustige dorp aan de Veluwezoom zal dramatisch veranderen.

Wij zijn niet tegen windmolens. Alternatieven, bijvoorbeeld (veel)lagere molens langs de rivier, dus ver weg van bewoning is voor ons wél een optie. Nog mooier is de energie opwek met windmolens buiten de gemeente op locaties waar meer ruimte is en de leefbaarheid geen probleem zal zijn.

We hopen dat de raadsleden nu een beter beeld hebben van wat er in Velp en de Velperwaarden staat te gebeuren.

Ingezonden door : Belangengroep Velp Zuidoost; [email protected]

Noot van de redactie: Rheden.nieuws.nl geeft bewoners, voor- en tegenstanders, van een probleem/visie de gelegenheid een ingezonden brief te sturen om ruimte- en aandacht te krijgen van een breed publiek. Zij nemen hierbij zelf geen standpunt in. 

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden