Erelid Spaargaren D66 Rheden geeft haar erelidmaatschap terug

Foto: D66 Rheden

RHEDEN – Vorige week kwam D66 met de mededeling dat de fractie van de gemeenteraad van Rheden had besloten het fractielidmaatschap van Rosanna Huertas Mulckhuyse te beëindigen. Als reactie op deze gang van zaken heeft Ada Spaargaren haar erelidmaatschap teruggegeven.

Ada Spaargaren wil dat, behalve de leden, ook de andere kiezers van de gemeente Rheden hier kennis van kunnen nemen. Zij schreef onderstaande naar de fractie:

‘Beste leden,

Hierbij informeer ik jullie dat ik mijn erelidmaatschap van D66 Rheden terug geef. Een besluit dat mij verdrietig stemt.

De aanleiding is het optreden van de fractie en het bestuur van D66 Rheden ten opzichte van een beëdigd raadslid om haar per direct uit de fractie te zetten. De brief van de fractie en het bestuur aan de leden heeft mij niet kunnen overtuigen dat er alles aan gedaan is om dit besluit te voorkomen.

Ook vind ik dat men vooral voorbij gaat aan het mandaat dat het raadslid heeft gekregen van de kiezers van de gemeente Rheden. Namelijk dat 1/3 van de stemmen op D66 op haar zijn uitgebracht.

Verder heb ik het gevoel dat zowel het bestuur als de fractie voorbij gaan aan de impact die deze beslissing voor de betrokkene heeft. (hoe veilig ben je bij deze afdeling?) ledereen hoort er bij en we laten niemand vallen geldt kennelijk niet voor de D66 afdeling in de gemeente Rheden. Ik blijf lid van D66 landelijk, omdat ik daarmee Sigrid Kaag wil blijven steunen.

Verder is Jan Terlouw een groot voorbeeld van integere politiek voor mij. Ik wens Rosanna de kracht toe om door te gaan met haar politieke carrière en dat ze dat voor D66 kan blijven doen. Met D66 groeten, Ada Spaargaren.’

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen